Vágólapra másolva!
Az argentin világsztár, Diego Maradona ugyan már jó néhány éve abbahagyta a labdarúgást, de mindig történik vele valami, szinte alig van olyan nap, hogy ne számolnának be valamilyen cselekedetéről a napilapok. Hol abban az eldönthetetlen kérdésben foglal állást saját magát előnyben részesítve, hogy ki volt minden idők legjobb futballistája, hol arról szól a fáma, hogy megint pályára lép valamilyen bemutató mérkőzésen. Néhány éve is érdekes hírt közölt az egyik olasz újság: "Isten keze" csodát tett.

Mint ismeretes, Maradona az 1986-os világbajnokságon az angolok elleni nyolcaddöntőben csapata első gólját kézzel ütötte Peter Shilton kapujába, amiről később úgy nyilatkozott, hogy "Isten keze" segítette őt.

Az isteni Diego akkoriban az olasz Napoli futballistája volt, és természetesen minden egyes mérkőzés, sőt edzés előtt és után szurkolók százai vártak rá, hogy egyáltalán csak megérinthessék a sztárt.

Így volt ez 1987-ben is, amikor állítólag Maradona a drukkerek között egy terhes asszonyt pillantott meg. Odament, megérintette a nő hasát, majd sok szerencsét kívánt neki. A pár hónappal később világra jött kisfiú a Francesco nevet kapta, és bár édesanyja 1990-ben elhunyt, halálos ágyán megeskette férjét, a gyermek édesapját, hogy Francescóból futballistát nevel.

Így is történt, 13 esztendővel később Francesco korosztálya legtehetségesebb fiatal focistájának számított Olaszországban, egy hagyományos karácsonyi gyerektornán a legjobb játékosnak választották, és több nagy klub is figyelte őt.