Vágólapra másolva!
Silvio Berlusconi olasz miniszterelnök is meglátogatta a kórházban Francesco Tottit, az AS Roma labdarúgóját, aki bokatörést szenvedett vasárnap, az Empoli ellen 1-0-ra megnyert bajnokin. A kormányfő szerint Totti elszánt, és biztos benne, hogy felépül a június 9-én kezdődő világbajnokságra, amelyen mindenképpen szeretne részt venni.

"A körülményekhez képest nagyon jó hangulatban találtam. Remélem, minél hamarabb visszatér a futballpályára, mert mindenki azt akarja, hogy ott legyen a vb-n" - mondta a találkozást követően a politikus, aki nem mellesleg az AC Milan elnöke.

Tottit még vasárnap megműtötték, s kedden már haza is engedik, hogy megkezdje a rehabilitációját. Az orvosok szerint minimum kettő, de inkább három hónapot kell kihagynia, azaz a bajnokságban már nem valószínű, hogy csapata rendelkezésére állhat, s jó esetben éppen a németországi vb-n lesz ismét bevethető.

Marcello Lippi szövetségi kapitány is megszólalt a sérülés kapcsán: "Biztos vagyok benne, hogy Totti tagja lesz a világbajnokságra utazó keretnek. Ha mégsem a várt ütemben gyógyulna, s nem tarthat velünk Németországba, akkor meg kell változtatnom a taktikánkat, mivel támadásainknak ő a kulcsfigurája."

A világklasszis irányító mindenesetre leszögezte, csak akkor vállalja a szereplést a nyári csúcseseményen, ha teljesen felépül addigra. "Az egészségem az első, azt semmiképpen sem teszem kockára. Ugyanakkor nagyon szeretnék játszani a vb-n és ez a remény több, mint ígéret" - mondta csoportmeccsek során Ghánával, Csehországgal és az Egyesült Államokkal megvívó olasz válogatott játékmestere.

A squadra azzurán kívül az AS Romának is nagyon hiányozni fog Totti, hiszen jövő vasárnap az ősi rivális SS Lazióval találkozik, s újabb sikerével megdönthetné a Serie A eddigi leghosszabb győzelmi sorozatát, amelyet jelenleg négy csapat tart tíz mérkőzéssel. A fővárosi Farkasok ráadásul az UEFA Kupában is érdekeltek még, csütörtökön a 16 közé jutásért lépnek pályára odahaza a belga FC Bruges ellen. Az első találkozón 2-1-re nyert az olasz gárda, pedig több mint 60 percen át emberhátrányban futballozott.