Vágólapra másolva!
Az amatőr küldöttek többsége Kisteleki Istvánt támogatja a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöki tisztségéért folyó versenyben - derült ki a szekció tagjainak közgyűlést előkészítő hétfői velencei tanácskozásán.

Nemes Ferenc, a Fejér megyei szövetség elnöke elmondta: a február 27-i rendkívüli tisztújító közgyűlésen szavazásra jogosult 60 küldött közül 46 vett részt a velencei egyeztetésen, melyre meghívták Kisteleki Istvánt, a szervezetet ideiglenesen irányító ad hoc bizottság vezetőjét is.

"Kisteleki István nem MLSZ-elnökjelöltként volt jelen, hanem hivatalból, az ad hoc bizottság elnökeként segített előkészíteni a közgyűlést, melyet reményeink szerint fennakadások nélkül sikerül majd lebonyolítani - mondta Nemes. "A küldöttek megismerték a felügyelő bizottság és az MLSZ jelentését a szövetség gazdasági helyzetéről, majd rengeteg kérdést tettek fel az anyaggal kapcsolatban Kisteleki Istvánnak."

Nemes hozzátette: az ülésen szavaztak arról, hogy az amatőr futball delegáltjai Kisteleki István MLSZ-elnökké választását támogatják. A nyílt szavazáson 38-an voksoltak Kistelekire, 8-an tartózkodtak. Döntés született arról is, hogy az alábbi hat amatőr jelölt elnökségi kandidálását szorgalmazzák a küldöttek: Helmeczy László (Szabolcs-Szatmár-Bereg megye), Pál László (Heves), Fekete Miklós (Pest), Horváth Cs. Attila (Győr-Moson-Sopron), Rákóczi István (Baranya) és Nemes Ferenc (Fejér).

A tanácskozás résztvevői megismerkedhettek a profik elnökségi tagságra jelölt képviselőivel - Jámbor Jánossal (Vasas), Kovács Péterrel (Újpest), Nagy Ferenccel (ZTE), Szima Gáborral (Debrecen), az NB II-esek közül Ferencz Gáborral (Szolnok) és Molnár Ferenccel (Felcsút) - is. A Fejér megyei szövetség elnöke elárulta, hogy váratlanul egy másik elnökjelölt, Pellady Péter is megjelent a velencei összejövetelen, de őt nem engedték be a terembe.

"Azt kértük Pellady Pétertől, hogy várja meg a tanácskozás végét, utána, ha a jelenlévők úgy döntenek, elmondhatja, amit szeretne. Amikor végeztünk a tervezett munkával, szavazásra bocsátottuk, hogy meghallgassuk-e őt, de mindenki nemmel voksolt, így Pellady Pétert nem hallgattuk meg. Úgy gondoltuk, nem lett volna etikus, ha a harmadik elnökjelölt, Genzwein Ferenc távollétében Pelladynak lehetőséget biztosítunk a kampányolásra."

Pellady úgy nyilatkozott, hogy nem volt szavazás, de egyébként semmi rendkívüli nem történt. "A résztvevők öt óra tanácskozás után fáradtak és éhesek voltak. Szó sem volt arról, hogy nem akarnak meghallgatni. Szombaton már ismertettem az elképzeléseim, de akkor nem jött el mindenki, akit meghívtam. Úgy gondoltam, hogy akivel szombaton nem találkoztam, az ma megismerhet. Mivel azonban a küldöttek elfáradtak, abban maradtunk, hogy a közgyűlés előtt egy másik időpontban találkozunk, és ismertetem elképzeléseimet."