Vágólapra másolva!
Régóta és egyre többen panaszkodnak arról, hogy az átigazolási összegek határa lassan eléri a csillagos eget. Sokan mondják, hogy nincs olyan játékos, aki 40 millió eurónál többet érne. Nem véletlen, hogy a FIFA szeretné megváltoztatni a jelenleg érvényben lévő szabályokat, csak egyelőre még azt nem tudni, hogy milyen módon teheti ezt meg anélkül, hogy se a játékosok, se a klubok érdekei ne sérüljenek túlságosan. Nekünk mindenesetre van egy ötletünk: vegyenek példát a Brit Virgin-szigetekről.

A karibi szigetvilágban található, közigazgatásilag Nagy-Britanniához tartozó miniállam labdarúgó-válogatottjáról nem mondható, hogy fontos szerepet töltene be a világ futballjában. Az átigazolásokkal kapcsolatos szabályzata azonban figyelemre méltó.

Néhány évvel ezelőtt a bajnokság kezdetéig ugyanis, ha egy futballista klubot váltott, akkor volt csapata egészen pontosan 15 dollárra tarthatott igényt - amely összeget azonban a játékosnak kellett kifizetnie.

A helyi labdarúgó-szövetség elnöke, Andy Bickerton azonban később maga is belátta, hogy elanyagiasodó világunkban ez így nem mehet tovább, hiszen a 15 dollár rendkívül alacsony összeg. Éppen ezért a következő pontvadászatban a transzferdíjak jelentősen megemelkedtek - egészen 50 dollárig, amelyet még mindig az adott futballistának kell leperkálnia.