Vágólapra másolva!
A legfrissebb kimutatások szerint már nem a Manchester United a leggazdagabb labdarúgóklub a világon. A Vörös Ördögöket a spanyol sztárcsapat Real Madrid szorította le a dobogó legfelső fokáról.

A 2004/2005-ös szezon adatai alapján a listavezető Real Madrid 186,2 millió fontos vagyonnal rendelkezik, durván 20 millióval többel, mint a Manchester. A Real főleg sikeres üzletpolitikájának köszönheti vezető pozícióját. Mióta David Beckham a spanyol klubhoz igazolt - éppen a Unitedtől -, ugrásszerűen megnövekedtek a mezeladásból származó bevételek. Nem véletlenül, hiszen Beckhamnek a világon mindenhol vannak rajongói.

A harmadik és negyedik helyen a Milan és a Juve áll - mindkét klubnak több mint 150 millió fontos vagyona van, míg a Roman Abramovics fémjelezte Chelsea "mindössze" ötödik. A top tízben található még a Barcelona, a Bayern München, a Liverpool, az Inter és az Arsenal.

Az angol klubok sikerességét mutatja, hogy a Newcastle, a Tottenham, a Manchester City és az Everton is az első húszban található.

A leggazdagabb futballklubok (zárójelben a korábbi helyezés):
1. (2.) Real Madrid
2. (1.) Manchester United
3. (3., 5.) AC Milan és Juventus
5. (4.) Chelsea
6. (7.) FC Barcelona
7. (9.) Bayern München
8. (10.) FC Liverpool
9. (8.) Internazionale
10. (6.) Arsenal.