Vágólapra másolva!
A Ferencváros elnöksége szerdai ülésén Ináncsy Miklós egyesületi elnököt bízta meg a futballcsapatot működtető részvénytársaság vezetésével. Az rt.-t irányító igazgatótanács másik két tagja Albert Flórián és - a posztot korábban is betöltő - Hermány Csaba.

A zöld-fehér klub tájékoztatása szerint az elnökség ezen kívül arról is határozott, hogy a már kft. formájában működő kézilabda- és vízilabda-, valamint az éppen átalakuló jégkorongszakosztály üzletrészéből az egyesület 24 százalékot kíván megtartani. A fennmaradó részt azok a magánszemélyek, cégek, szervezetek kaphatják meg, akik/amelyek vállalják a szakosztályok fenntartását, működtetését.

A kézilabdázók, a vízilabdázók és a jégkorongozók vállalták, hogy az üzletrész-értékesítési lehetőség biztosításáért cserébe anyagi támogatást az FTC-től a továbbiakban nem igényelnek.

Az elnökségi ülésen elhangzott: a Kincstári Vagyoni Igazgatóság (KVI) keddi döntése után a Ferencváros folytatja a tárgyalásokat a vagyonkezelői jogok értékesítéséről döntő szervezettel. Ezzel kapcsolatban a klub csak a megbeszélések lezárása után ad tájékoztatást.

A KVI a megfelelő garanciák hiányában eredménytelennek nyilvánította az FTC ingatlanának vagyonkezelői jogára kiírt pályázatot, mivel az egyetlen pályázó, a TDZ Kft. a megadott határidőig nem teljesítette a számára előírt hiánypótlást.

Ez az előzetes megállapodások alapján azt jelenti, hogy a nyolchektáros telekből kettőt az állam értékesít, a maradék hat hektárra a Ferencváros keres befektetőt, az ennek eladásából származó bevétel pedig a zöld-fehér klubot illeti meg.