Vágólapra másolva!
Aláírásgyűjtési akcióba kezdtek az angol Premier League-ben szereplő Newcastle United szurkolói, hogy Ottmar Hitzfeld legyen a futballcsapat vezetőedzője.

Az ívet eddig több mint 1400 rajongó írta alá, miután a poszt legnagyobb esélyesének tartott mester közölte: egyedül attól tart, hogy egy német trénert nem fogadnak el a szigetországban.

Az 57 éves Hitzfeld mellett az észak-ír Martin O'Neill, a francia Gerard Houllier és a szintén német Ralf Rangnick neve került szóba a hónap elején menesztett Graeme Souness utódjaként.

A tabella 14. helyén tanyázó Newcastle-t jelenleg Glenn Roeder irányítja, akinek a munkáját Alan Shearer csapatkapitány játékos-edzőként segíti.

Szintén a Szarkákkal kapcsolatos hír, hogy lapértesülések szerint nyáron visszatér korábbi csapatába Jonathan Woodgate. A volt Newcastle-játékos visszatéréséről szóló hírek az angol csapat vezetőit is meglepték.

"A hír minket is meglepetésként ért"- nyilatkozta a Newcastle szóvivője. "Woodgate nagyon népszerű volt mind a szakmai stáb, mind a szurkolók körében, így bármikor szívesen látnánk újra a csapatnál. Ám senki nem hallott a hírről, így ez csupán feltételezés."

Az angol válogatott védő 2004 nyarán rekordösszegért igazolt a Real Madridhoz, ahol azonban sérülései miatt csupán 36 meccset játszott ez idáig.

[origo] / (MTI)