Vágólapra másolva!
Hiába telt hatalmas Liverpool-fölénnyel a Premier League 4. fordulójából február 14-ére halasztott mérkőzés, a hazai együttes mindössze egy, a hajrában begyötört találattal tudta legyőzni az Arsenal együttesét.

Premier League, 4. forduló, elhalasztott mérkőzés:
Liverpool - Arsenal 1-0 (0-0)
v.: Poll
Liverpool: Dudek - Finnan, Hyypiä, Carragher, Riise - Sissoko (L. García, 85.), Gerrard, Xabi Alonso (Hamann, 72.), Kewell - Morientes, Fowler (Cissé, 80.)
Arsenal: Lehmann - Eboue, Toure, Senderos, Flamini - Ljungberg, Fabregas, Gilberto Silva, Pires (Hleb, 79.) - Adebayor, Henry
gól: L. García (87.)

Az első félidő hazai fölényben telt el, ám a liverpooli csatárok nem tudtak Lehmann kapus eszén túljárni. Még büntetőből sem, pedig Poll bíró jóindulatából (szerinte Eboue lökte Morientest) Gerrard előtt adódott lehetőség, ám lapos lövését a jobbra vetődő német kapus kiváló érzékkel tolta szögletre.

A második játékrészt újabb Lehmann-bravúr vezette be, ezúttal Fowler próbálkozását védte az Ágyúsok kapusa, majd a másik oldalon henry is megkínálta Dudeket, de hazai kapus is a helyén állt.

A 65. percben Hyypiä szerzett majdnem álomgólt, egy jobboldali szöglet után a levegőbe felugorva sarokkal húzta kapura a labdát, ám a bal kapufánál álló Ljungberg térdéről az alapvonalon túlra pattant a labda. Tíz perccel később Kewell halt bele a szépségbe: a hátra húzott labdáját Lehmann a jobb felső sarokból tolta szögletre.

A hajrában még Gerrard távolról, majd Cissé közelről is hiába igyekezett, a 87. percben azonban két cserejátékos összehozta a győztes találatot. Hamann 18 méteres bombáját Lehmann nagy bravúrral csak kiütni tudta, a berobbanó Luis García viszont már 6 méterről nem hibázott (1-0).

Szerdai eredmény:
Blackburn Rovers - Sunderland 2-0 (1-0)
gól:
Bellamy (38., 63.)