Vágólapra másolva!
Angol edző követheti a német Lothar Matthäust a magyar labdarúgó-válogatott szakvezetői posztján - írta a keddi The Guardian, amely szerint az utódjelölt esetleg éppen a májusi angol-magyaron debütálhat.

A legnagyobb brit baloldali napilap sportrovatának első oldalas, terjedelmes cikke szerint az 51 éves John Gregory, az Aston Villa és a Derby County volt edzője már kétszer tárgyalt az MLSZ-szel, és kinevezését várhatóan még ebben a hónapban megerősítik.

A lap szerint jóllehet Gregory nevét az utóbbi időben "a Queens Park Rangersszel is szoros összefüggésben emlegetik", a magyar szövetség kétéves, a 2008-as Eb-ig tartó szerződést készül ajánlani az angol edzőnek, amint "Kisteleki Istvánt kinevezik az MLSZ elnökévé".

A The Guardian úgy tudja, az ajánlat pénzügyi feltételei "megfelelőek", ami lehetővé teszi, hogy Gregory háromévi kihagyás után folytathassa labdarúgó szakvezetői tevékenységét. Bár Gregory még nem fogadta el a posztot, a lap által név nélkül idézett magyarországi források szerint beleegyezése már csak "formalitás".

A cikk szerint John Gregory először még októberben találkozott az MLSZ képviselőivel Budapesten, ahol megtekintette a horvátok elleni világbajnoki selejtezőt. Később további megbeszélések zajlottak Londonban, a magyar szövetég vezetésének két tagjával.

Az újság állítása már csak azért is meglepő, mert az akkor hivatalban lévő MLSZ-vezetés Lothar Matthäusszal képzelte el a jövőt, legalábbis a napvilágot látott információk szerint. Kérdés, kivel egyeztetett az angol szakember.

A The Guardian egyébként úgy értesült, hogy a tárgyalások "kedvezőek" voltak, és Gregory az egyetlen jelölt a posztra. Maga Gregory a lapnak ugyanakkor meglehetősen tartózkodóan nyilatkozott, mondván: a felek "jól kijönnek egymással ... (de) a következő egy hétben újabb tárgyalások lesznek".

A The Guardian szerint ha végül Gregory lesz a magyar válogatott edzője, erősen valószínű, hogy első meccse éppen Anglia ellen lesz május 30-án, az újjáépült Wembley-ben - ha addig elkészül az angolok londoni nemzeti stadionja.

A májusi angol-magyar lenne az első nemzetközi válogatott mérkőzés a három éve épülő új Wembley-ben, de mind egyértelműbb hírek szerint a stadion nem fog idejében elkészülni, ebben az esetben a póthelyszín a Manchester United stadionja, az Old Trafford lenne.

Gregory az Aston Villa után a Derby County élére került, ahonnan azonban 2003-ban, rövid idő után elbocsátották. Magyarországon ugyanakkor nagyra tartják, és Matthäus utódjának tekintik - áll a The Guardian keddi cikkében.

A lap szerint ahogy lezárulnak Kisteleki megválasztásának és az új vezetőség kinevezésének "formális procedúrái", az MLSZ rövid időn belül bejelenti, hogy Gregory lesz az új szövetségi kapitány.