Vágólapra másolva!
László Csaba és - segítőjeként - Vass László irányítja a jövőben az FC Sopron labdarúgócsapatát. A klub hétfői közleménye szerint erről a többségi tulajdonos Marius L. Vizer vasárnap éjszaka egyezett meg a két szakemberrel, akikkel az olaszországi edzőtáborozást követően - február 19. után - fél plusz egyéves szerződést köt az egyesület.

László és Vass - a két szakember legutóbb a Ferencvárosnál dolgozott, ahonnan november 8-án menesztették őket - hétfő estére érkezik meg a jelenleg Olaszországban edzőtáborozó csapathoz.

A soproni együttes Selymes Tibor irányításával kezdte meg a téli felkészülést, ám Vizer múlt kedden az addigi szakmai igazgatót, Nagy Tamást nevezte ki helyére. Két nappal később azonban az edzőtáborban Nagy Vizer kifejezett kérésére sem volt hajlandó elküldeni a keretből a csapatkapitány Bagoly Gábort, sőt, jelezte, szakmai és morális okokból nem vállalja tovább a tréneri munkát.

Bagoly és Nagy mellett még három játékos, Csordás Csaba, Fehér Zoltán és Horváth András is elhagyta a gárda táborát. Velük kapcsolatban a vezetés úgy döntött, hogy átadólistára kerülnek és megfelelő ajánlat esetén eligazolhatnak az FC Soprontól.

edzőváltások a labdarúgó Borsodi Liga 2005/2006-os szezonjában
Diósgyőr: Gálhidi György helyére Zoran Kuntic, szeptember 22-23.; majd Kuntic helyére Pajkos János, október 21.
FC Sopron: Csank János helyére Selymes Tibor, szeptember 25.; majd Selymes helyett Nagy Tamás, február 7.; majd Nagy Tamás helyett László Csaba február 9-13.
Pécs: Ott József helyére Keszei Ferenc, szeptember 27.
FTC: László Csaba helyére Gellei Imre, november 8-10.
Pápa: Szentes Lázár helyére Zsivóczky Gyula, november 14., majd Gálhidi György, december 27.
Győr: Reszeli Soós István helyére 2006. január 1-től Csank János
Vasas: Egervári Sándor helyére egy mérkőzésre Antal Péter, december 5., majd Pintér Attila, december 20.