Vágólapra másolva!

Kiállítás két másodperccel a kezdés után

A modern labdarúgásban szinte mindenről nyilvántartanak valamilyen rekordot: a legtöbb gól, a legtöbb kiállítás egy mérkőzésen, a legöregebb vagy éppen a legfiatalabb játékos, aki valaha is pályára lépett, stb. A csúcsok között alig van olyan, amit ne lehetne még tovább faragni.

Egy angol amatőrgárda, a Cross Farm Celtic csatára, bizonyos Lee Todd viszont azzal büszkélkedhet, hogy az általa felállított rekord valószínűleg örök időre érvényben marad. A támadó ugyanis azt a nem mindennapi bravúrt hajtotta végre, hogy két másodperccel a Taunton East Reach Rovers elleni mérkőzés kezdete után piros lapot kapott.

Todd meglehetősen érdekes körülmények között mehetett idő előtt zuhanyozni. Egyáltalán nem rúgott bele senkibe (ennyi idő alatt nem is lehet, hiszen az ellenfél játékosai csak a kezdőkörön kívül helyezkedhetnek el), hanem káromkodott egy ízeset, mivel a meccs kezdetét jelző bírói sípszó kis híján megsüketítette.

Az eset a fültanúk szerint így játszódott le: a bíró belefújt sípjába, mire a túl közel (és a bírónak háttal) álló játékos a következőt mondta: "Fuck off, that was loud!", ami szabad fordításban a következőt jelenti: "B... meg, ez hangos volt!" Todd balszerencséjére a játékvezető meghallotta a mondatot, és már fel is mutatta a piros lapot a meglepett játékosnak.

A csatár - aki egyébként kőművesként keresi kenyerét - a következőképpen kommentálta az esetet: "Mindenki hasonlóan reagált volna a helyemben, hiszen a hangtól a fejem majdnem leesett a helyéről. Egyébként meg csak magamban morogtam, nem a bírót szidtam, az is meglepett, hogy egyáltalán meghallotta, amit mondtam. Ez egy férfias játék, a focisták általában sokat szoktak káromkodni. Most azonban mindenki teljes csöndben volt."

Todd egyébként később az orvost is meglátogatta, mivel saját bevallása szerint hallási problémái voltak. A helyi labdarúgó-szövetség a csatárt 27 font pénzbírságra büntette, és 35 napig eltiltotta a játéktól. Csapata azonban nem érezte meg hiányát, mert emberhátrányban is nyerni tudott - mégpedig 11-2-re.