Vágólapra másolva!
A VfB Stuttgart labdarúgócsapata megvált olasz sztáredzőjétől, Giovanni Trapattonitól. A német klub csütörtökön késő este jelentette be a döntést. Péntek délre meglett az utód is Armin Veh személyében. 

Németországban meglepetésként tálalták az elhatározást, bár sejteni lehetett, hogy a nagyra törő, de Trapattoni edzősködése idején csak bukdácsoló stuttgarti csapatnak előbb-utóbb valamit lépnie kell.

A Bundesliga tavaszi három fordulójában az együttes még nem rúgott gólt, legutóbb hazai pályán ért el szerény 0-0-s döntetlent a Werder Bremen csapatával szemben. A VfB Stuttgart csak a táblázat hetedik helyén áll, így veszélybe került a nemzetközi szereplésre jogosító helyezés. Február 16-án és 23-án az FC Middlesborough-val szemben kellene kivívnia a továbbjutást az UEFA-kupa küzdelmeinek újabb fordulójába.

Trapattoni 2005 nyarán Matthias Sammert váltotta fel az edzői poszton, s a klub vezetői, valamint a szurkolók meglepetéssel vegyes csalódottsággal voltak kénytelenek tudomásul venni, hogy a csapat csak vergődik a Maestro irányítása alatt. A klub vezetői valószínűleg Trapattoni hírneve miatt nem szánták el magukat hamarabb a döntésre, bár a Bundesligában nem "szívbajosak", amikor egy edző menesztéséről van szó.

A klub csütörtökön este azt közölte, hogy személyes beszélgetésen tárták fel a 66 éves edző előtt a lépés okait. Erwin Staudt klubelnök azt mondta, hogy Trapattoni "abszolút úriember" és "a világ legsikeresebb edzője" ugyan, de "munkája a csapattal nem alakult olyan hatékonyan és sikeresen", mint remélték. Trapattonit és munkatársait azonnali hatállyal szabadságolták, bár az olasz edző szerződése csak 2007. június 30-án járt volna le.

Trapattoni utóda a 45 éves Armin Veh lett. A játékosként a Mönchengladbachban szerepelt szakember legutóbb a területi bajnokságban érdekelt FC Augsburg kispadján ült, az élvonalban pedig korábban a Hansa Rostocknál tevékenykedett.