Vágólapra másolva!
Mint Bill Shankly, a Liverpool FC legendás menedzsere óta tudjuk, a labdarúgás nem élet vagy halál kérdése, hanem sokkal több annál. Sajnos manapság egyre több hírt kapunk arról, hogy edzők, játékosok lesznek rosszul mérkőzések közben, és nemegyszer haláleset a vége ezeknek a szomorú eseteknek.

Néhány éve a török másodosztályban szereplő Göztepe Izmir is hasonló módon veszítette el elnökét, a 70 éves Esat Özbenlikant, aki orvosai tanácsa ellenére is kilátogatott csapata Aydinspor elleni találkozójára. Eleinte nem is volt semmi probléma, hiszen a gárda gyorsan vezetést szerzett.

A tragédia akkor következett be, amikor a második félidő elején az ellenfél kiegyenlített. Özbenlikan a gól után a szívéhez kapott, összeesett, és az azonnali orvosi segítség sem tudta megmenteni az életét: az elnök szívrohamot kapott, és elhunyt.

Spanyolországban a szurkolók halálig tartó klubhűségéből is igyekeznek üzletet csinálni, és egy hispán temetkezési vállalkozó sajátos ötlettel állt elő: olyan koporsót készített, amelynek fedelén a Real Madrid emblémája látható.

A királyi gárda fanatikusai szívesebben alusszák örök álmukat egy ilyen koporsóban - gondolhatta az élelmes vállalkozó, csak azt nem lehet megérteni, hogy miért nem gondolt a többi egyesület rajongóira is. Bár ahogy a spanyol szurkolókat ismerjük, hamarosan erre is sorra kerül majd.