Vágólapra másolva!
A Spanyol Labdarúgó Szövetség hatezer euróra büntette a Valenciát, miután január 25-én a csapat Deportivo elleni Király-kupa-mérkőzésen egy néző fejbe dobta az egyik partjelzőt.

Az asszisztenst egy pénzérmével találták el, közvetlenül az első félidő vége előtt. Az incidens után a bíró lefújta a mérkőzést, amit egy héttel később üres lelátók előtt fejeztek be, s végül a Deportivo jutott a legjobb négy közé.

"Elégedettek vagyunk az ítélettel" - nyilatkozta a Valencia alelnöke, Enrique Lucas. "Igazságtalanság lett volna, ha egy személy miatt bezárják a stadiont."

Edu, a Valencia brazil válogatott labdarúgója mindeközben felépült súlyos térdsérüléséből, s újra részt vehet a csapat edzésein - jelentette az MTI. A 27 éves középpályás még májusban érkezett az Arsenaltól, ám az eddigi bajnoki mérkőzéseket ki kellett hagynia, mivel a pontvadászat nyitánya előtti héten egy edzőmérkőzésen harcképtelenné vált. A klub elöljárói szerint Edu előreláthatóan három hét múlva végezhet teljesértékű munkát.

Szintén sérüléssel bajlódik a spanyol válogatottban alapembernek számító Vicente, az argentin középhátvéd Ayala, valamint a holland támadó Kluivert. A Valencia ennek ellenére a tabella második helyén áll, ezt elsősorban tizenegy mérkőzéses veretlenségi sorozatának köszönheti. A Quique Sánchez Flores által dirigált alakulat a bajnoki címvédő Barcelonát fogadja vasárnap a Mestallában.