Vágólapra másolva!
Az idei szezonban a belga labdarúgó-bajnokság első osztályában hét mérkőzés végeredményét is manipulálták - közölte vasárnap az egyik belgiumi, flamand tévécsatorna.

A Panorama című műsor újságírói - akik a belga fociban dúló korrupcióról készítettek riportot - azt állították: a tudomásukra jutott hét találkozóból hatnál a tabella hátsó harmadában lévő csapat, a La Louviere volt az érintett. Az együttes a 18 szereplős, s már a 21. fordulónál tartó bajnokságban jelenleg a 16. helyen áll.

Az újságírók szerint például bunda volt a csapatnak a január 21-én a Gent ellen 3-0-ra elveszített, valamint a tabellát vezető FC Bruges elleni, november 19-i mérkőzése is. Az első esetben a meccset megvevő, a fogadásokban érdekelt "kínai maffia" azt akarta, hogy a vereség legalább két gól különbségű legyen. Az FC Bruges-La Louviere találkozónál pedig az volt az igény, hogy az első félidő döntetlenül végződjön, ám végül a Bruges nagy különbséggel nyerjen. Így is történt: az első negyvenöt percben nem esett gól, a végeredmény pedig 4-0 lett.

A tévések szerint a La Louviere-nek mindössze négy olyan játékosa van, akik "tiszták", azaz nem profitáltak a bundákból.