Vágólapra másolva!
Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) sportemberhez méltatlan viselkedés miatt egy nemzetközi kupamérkőzéstől eltiltotta Cristiano Ronaldót, a Manchester United portugál válogatott játékosát.

A futballista a Benfica ellenében 2-1-re elveszített december 7-i, lisszaboni Bajnokok Ligája-csoportmérkőzésen lecserélésekor a középső ujját felemelve intett ki az őt szidalmazó portugál drukkereknek.

Az eset után a Benfica hivatalos tiltakozást nyújtott be az európai szövetséghez, ennek következtében került sor a fegyelmi vizsgálat lefolytatására. Ronaldo büntetését csak a következő szezonban tudja letölteni, mivel a Manchester United BL-csoportjában az utolsó, negyedik helyen végzett, és ezzel számára véget ért az európai kupaidény.

Szintén a Benficához kapcsolódó hír, hogy meghatározatlan időre felfüggesztették a játékjogát Nuno Assisnak, a csapat játékosának. A futballista szervezetében a 2005 decemberében rendezett Maritimo elleni bajnokit követő doppingvizsgálaton az anabolikus szteroidok közé tartozó nandrolonra bukkantak. Az eredményt a B próba is megerősítette.

Ha a szövetség fegyelmi bizottsága bűnösnek találja, akkor a 28 éves játékos kétéves eltiltást is kaphat. Nuno Assis ártatlanságát hangoztatja. A Benfica orvosai azt állítják: be tudják bizonyítani, hogy a futballista nem nyúlt tiltott szerhez, a nandrolont a szervezete termelte.