Vágólapra másolva!
Angliában, úgy látszik, hagyománya van annak, hogy a focisták az alkohol rabjává válnak. A közelmúltban elhunyt George Besttől kezdve Tony Adamsen keresztül egészen Kieron Dyerig sokan küzdöttek, illetve küzdenek ezzel a problémával, többségük a nyilvánosság előtt sem titkolva a dolgot. Ami azonban néhány éve a Burnley FC csatárával, Andy Paytonnal történt, az meglehetősen mulatságosan hangzik, még ha véresen komoly is.

Történt ugyanis, hogy a játékos egy este hazafelé tartott az autójával, amikor az országúton megállította a rendőr, feltéve a kérdést: "Ivott valamit az este, uram?"

Payton azonban nem a szokásos tagadó választ adta, hanem meglepő őszinteséggel a következőt mondta: "Igen, mégpedig meglehetősen sokat!"

A meglepett rendőr természetesen az alkoholszonda felé nyúlt, hogy ellenőrizze az állítás igazságtartalmát, ám akkor Payton kiugrott a kocsiból, és elszaladt, egyedül hagyva útitársát, egy meglehetősen szemrevaló fiatal hölgyet.

Paytont később természetesen előállították, és akkor már tagadta, hogy bármiféle szeszes italt ivott volna, arra a kérdésre pedig, hogy akkor miért menekült el, a következőt felelte: "Nem akartam, hogy a feleségem megtudja, van egy barátnőm."

A bíróságon ezt a magyarázatot természetesen nem fogadták el, és az alkoholpróba megtagadása miatt 270 fontos bírságot szabtak ki rá. Lehet, hogy jobban járt volna, ha belefúj a szondába?