Vágólapra másolva!

MU: Scholes után O'Shea is kidőlt

Komoly vérveszteséget könyvelhet el a Manchester United labdarúgócsapata, ugyanis Paul Scholes szemproblémája miatt nem játszhat az idény hátralévő részében, a gyógyulás érdekében legalább három hónapot pihennie kell. Hat hétig nem játszhat John O'Shea sem, aki a Burton elleni FA-kupa-mérkőzésen szenvedett kettős bordatörést.

Paul Scholes, a Manchester United labdarúgója szemproblémája miatt nem játszhat az idény hátralévő részében. A klub közleményben tudatta, hogy a középpályás jobb szemével nem lát megfelelően, és több szakorvos egybehangzó véleménye szerint legalább három hónapot pihennie kell.

"Paulnak és a Manchester Unitednek is egyértelműen csalódás, hogy ebben az idényben már nem léphet pályára. Reméljük, hogy a következő szezont felvezető edzéseken már újra a csapat rendelkezésére állhat" - áll a Reuters által idézett közleményben.

A 31 éves Scholes december 28-a óta nem lépett pályára, mivel a Birmingham City elleni mérkőzésen egy ütközést követően jobb szemén homályossá vált a látása.

A kiváló futballista egész eddigi pályafutása az Old Traffordhoz kötődik, a Unitedben 11 év alatt majdnem 500 alkalommal jutott szerephez. Mostanáig 130 gólt szerzett, s tevékenyen működött közre többek között hat bajnoki cím és egy Bajnokok Ligája-elsőség kiharcolásában. A válogatottságot a 2004-es Európa-bajnokság után mondta le 65 mérkőzéssel és 14 góllal a háta mögött.

Körülbelül hat hétig nem léphet pályára John O'Shea sem, aki az ötödosztályú Burton Albion elleni, múlt heti FA-kupa-mérkőzésen szenvedett kettős bordatörést.

A 24 éves futballista négy nappal később, azaz vasárnap még kezdőként lépett pályára a Liverpool elleni 1-0-ra megnyert derbin, ám a félidőben cserét kellett kérnie sérülése miatt, aminek súlyosságára csak ezt követően derítettek fényt a klub orvosai. O'Shea - aki a védelem mellett a középpályán is bevethető - 1999-ben mutatkozott be a Vörös Ördögök felnőttcsapatában.