Vágólapra másolva!
A Magyar Labdarúgó Szövetséget (MLSZ) irányító, pénteken megválasztott ad hoc bizottság három napja folyamatosan igyekszik tisztázni az MLSZ korábbi elnöke, Bozóky Imre, valamint főtitkára, Berzi Sándor által a svájci Kentaro AG-vel kötött szerződés vitatott részleteit, de ezt nem könnyíti, hogy utóbbi betegállományba vonult.

A Népszabadság hétfői számában közölte azt a levelet, amit ez ügyben Kisteleki István, a szervezetet a február 24-i tisztújító közgyűléséig vezető háromfős ad hoc bizottság elnöke írt a főtitkárnak részletes tájékoztatást és a szükséges lépések megtételét sürgetve. Kisteleki szerint a szerződés kizárólag tanácsadásra ad meghatalmazást a Kentarónak, a közvetítési jogok értékesítésére nem. A lap beszámolt arról is, hogy közben tárgyalások kezdődtek a válogatott mérkőzések közvetítési jogairól egy másik céggel, a német-francia érdekeltségű Sport Five-val.

"Sok információnk hiányzik, s ezek pótlását, beszerzését nem könnyíti, hogy Berzi Sándor magas vérnyomásra panaszkodva betegállományba vonult. Az MLSZ főtitkára így nem lehet ott pénteken Montreux-ben, a 2008-as Európa-bajnokság selejtezőjének sorsolásán sem" - tette hozzá Kisteleki.

A sportág ideiglenes vezérkara folytatja a tárgyalásokat, s igyekszik tájékozódni a Kentaro-szerződés részleteiről, hogy az milyen kötelezettségeket ró a felekre, illetve hogyan lehet a magyar érdekeket a legjobb feltételek mellett érvényesíteni. "Igyekszünk megtalálni a legjobb megoldást, mindkét céggel kapcsolatban vagyunk, s remélhetőleg egy-két héten belül megnyugtatóan sikerül lezárni ezt a nyitott kérdést" - jegyezte meg az ad hoc bizottság vezetője.