Vágólapra másolva!
Megkezdődött az Afrikai Nemzetek Kupája, és a kontinensviadalon két támadó is mesterhármassal nyitott - nem csoda, hogy álomcsapatunk csatársorát ők alkotják. Ezúttal egyébként a kapusposzt kivételével mindegyik pozícióba olyan játékos került be, aki legalább egyszer eredményes volt az elmúlt hét során.
Thomas Sörensen (dán, Aston Villa): A birminghami gárda a hét végén a Tottenham Hotspur ellen idegenben szerzett értékes pontot, és ezzel tovább távolodott a kiesési zónától. A gól nélküli döntetlen elsősorban a csapat dán portásának, Sörensennek volt köszönhető, aki több bravúros védést is bemutatott.
Sammy Traoré (mali, OGC Nice): A nizzai együttes a kiesés ellen küzd a Ligue 1-ben, és ebből a szempontból a Paris Saint-Germain elleni hazai győzelem nagyon jól jött. A Nice legjobbja a találkozón a jobbhátvéd Traoré volt, aki a gárda csapatkapitánya, és igazi vezéregyéniségként futballozott, ráadásul ő szerezte a mindent eldöntő találatot is.
Fabio Cannavaro (olasz, Juventus FC): Az olasz bajnokságban az első helyért folytatott küzdelem lassan unalomba fullad, mert a Zebrák képtelenek botlani. A hét végén az Empoli elleni hazai találkozón a középhátvéd Cannavaro bizonyult a nagy megmentőnek, a bekk ugyanis kétszer is betalált - pályafutása során eddig két gólnál többet egy szezonban sohasem tudott elérni...
Rio Ferdinand (angol, Manchester United): A Vörös Ördögök remek hetet zártak, hiszen előbb letudták a kötelező feladatot az FA-kupában a Burton ellen, majd a hét végén a Liverpool elleni rangadót is hozták. Utóbbi találkozón sokáig gól nélkül álltak a csapatok, de aztán jött az utóbbi hetekben sokat kritizált Ferdinand, és az ő fejese három pontot ért a MU-nak.
Mariano Andrés Pernía (argentin Getafe CF): Bernd Schuster együttese gólzáporos győzelmet aratott a hét végi bajnokin az RCD Espanyol ellen, a madridiak 5-0-ra verték a barcelonaiakat. A Getafe egyik legjobbja immár szokás szerint a balhátvéd Pernía volt, aki ezúttal kétszer köszönt be - nem csoda, hogy a hírek szerint bejelentkezett érte a Valencia CF.
Daiszuke Macui (japán, Le Mans UC): A francia bajnokság újonca remekül tartja magát, jelenleg a 11. a tabellán, és a legutóbb idegenben győzött a legjobbak közé szintén frissen feljutott Troyes ellen. A találkozón a Le Mans japán középpályása, Macui kétszer is eredményes volt, és ha a focista ebben a formában folytatja, akkor a nyáron a világbajnokságon is viszontláthatjuk.
Estebán Cambiasso (argentin, FC Internazionale): A milánói együttes áll a legközelebb a Serie A-ban a Juventushoz, az Inter jelenleg a második helyet foglalja el, és a múlt héten mindkét mérkőzését megnyerte. Cambiasso már a Treviso ellen sem játszott rosszul, de a Palermo ellen különösen kiválóan focizott, ezen a találkozón gólt is szerzett.
Kaká (brazil, AC Milan): A másik milánói gárda is igyekszik kapaszkodni, hiszen a rossonerók a harmadik pozícióban állnak, és ők is hozták mindkét bajnokijukat. Akárcsak az Inter, a hét közben szenvedtek (az Ascoli ellen), de a hét végén magabiztosan verték a Sienát, köszönhetően elsősorban a brazil játékmester duplájának.
Mancini (brazil, AS Roma): A Farkasok focistája a szezon első felében kevés játéklehetőséget kapott, mostanában azonban csúcsformában játszik, hiszen legutóbbi három meccsén négyszer volt eredményes. A múlt héten csereként beállva a Reggina ellen egyszer talált be, majd az Udinese ellen már kezdő volt, és duplázni tudott.
Samuel Eto'o (Kamerun): A kameruni válogatottban minden bizonnyal nagy bizonyítási vágy dolgozik az Afrikai Nemzetek Kupáján, hiszen a vébére nem jutott ki. Az első ellenfél éppen egy vébérésztvevő volt Angola képében, és Eto'o egy mesterhármassal jelezte: a világbajnoki selejtezők kudarca ellenére ott van Afrika legjobbjai között.
Francileudo Santos (Tunézia): Az észak-afrikai gárda címvédőnek számít a kontinensviadalon, és az első mérkőzésen ennek megfelelően is szerepelt: Zambia ugyan kissé ráijesztett a tunéziaiakra, de Roger Lemerre együttese végül hozta a meccset. A főszereplő a brazil származású csatár, Santos volt, aki mesterhármast vágott.


Az egeret a figurák fölé helyezve olvashat a hét legjobbjairól.