Vágólapra másolva!

Eto'o köpött, Clemente méltatlankodott

Javier Clemente, a spanyol labdarúgó-bajnokságban szereplő Athletic Bilbao vezetőedzője azt állítja, hogy nem tudta, ki köpte le egyik játékosát az FC Barcelona elleni vasárnapi mérkőzésen, így a cselekedetet minősítő mondata nem is lehetett rasszista.

A spanyol válogatott korábbi szövetségi kapitánya a találkozót követő sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: "azt hittem, azok köpködnek, akik éppen csak lemásztak a fáról". Később a Radio Marcának nyilatkozva pontosított, s jelezte, kijelentésével csupán nevelési hiányosságra akart utalni. Ő maga állítólag nem is látta, hogy a kameruni válogatott Samuel Eto'o egy összezördülés során leköpte Unai Expositót. Csupán az öltözőben, a játékosaitól hallott arról, hogy a barcelonaiak "még köpködtek is".

Maga Eto'o valamennyi nyilatkozatában elnézést kért a tettéért, egyúttal pedig elnézőnek mutatkozott a Bilbao trénerének kijelentését illetően. "Megbeszéljük majd a történteket, és remélem, Javier Clemente nekem is helyesbíteni fog. A mérkőzések hevében vagy közvetlenül a találkozók után gyakran hallani olyan mondatokat, melyeket nem is igazán gondolnak komolyan" - reagált az ominózus nyilatkozatra a támadó.

A Barcelona 2-1-re verte a Bilbaót.