Vágólapra másolva!
Alessandro Del Piero mesterhármassal segítette győzelemhez és továbbjutáshoz a Juventust az olasz kupa nyolcaddöntőjében, a Zebrák 4-1-re verték a Fiorentinát, és 6-3-as összesítéssel jutottak a negyeddöntőbe. A firenzeiek elleni három találattal Del Piero lett a Juventus történetének legeredményesebb játékosa.

A mérkőzés előtt az eddigi csúcstartó Giampiero Boniperti és Alessandro Del Piero is 182 góllal állt, de a Juve tizese már a Fiorentina elleni meccs kilencedik percében előzött, amikor Mutu lefejelt labdájával befordult, és ballal a jobb sarokba lőtte.

A 17. percben jött az újabb Del Piero-gól, ekkor egy 20 méteres szabadrúgást küldött a jobb kapufa mellé, négy minutummal később pedig Mutu az ő lövése után gyűjtötte be a kipattanót, amit nem volt nehéz az ötösről bepasszolnia.

A második félidőben is folytatódott a one-man show, Frey egy közeli pöccintést és egy fejest is bravúrral hárított, aztán Zalayeta bukott orra a 16-oson belül, ami Dattilónál tizenegyest ért, Del Piero pedig büntetett, ezzel már 4-0-ra vezetett a Juve. A Fiorentinának a becsületgól azért összejött, Pasqual beívelését Bozsinov bólintotta Buffon kapujába.

olasz kupa, nyolcaddöntő, visszavágó:
Juventus - Fiorentina 4-1 (3-0)
gól: Del Piero (9., 17., 57., a harmadikat 11-esből), Mutu (21.), illetve Bozsinov (64.)
továbbjutott: a Juventus 6-3-as összesítéssel