Vágólapra másolva!
Két moszkvai derbit is rendeztek az orosz bajnokságban, és az eredmények hatására a korábban lefutottnak tűnt pontvadászat ismét izgalmasan alakul. Skóciában a Hearts, Hollandiában pedig a Feyenoord őrzi százszázalékos mérlegét, míg Franciaországban a Lyon kapusának, Grégory Coupet-nak köszönhetően nyert, és növelte előnyét a tabellán.

Nem sok hiányzott ahhoz, hogy az Olympique Lyon sorozatban harmadik bajnokiján is nyeretlen maradjon a Ligue 1-ben, azonban a címvédő végül csak begyűjtötte a három pontot a Nantes otthonában - köszönhetően elsősorban parádézó kapusának, Grégory Coupet-nak. Mindez azt jelenti, hogy az OL előnye megint nőtt a tabella élén, mivel a PSG csak egy döntetlenre volt képes - akárcsak az AS Monaco, amely még mindig keresi Didier Deschamps utódját.

A lyoniak vasárnap délután léptek pályára az FC Nantes otthonában, és Gérard Houllier mester a rotációs szisztéma jegyében ezúttal Sidney Govou-t, Florent Maoulidát és Fredet ültette le a kispadra. A Kanárikat mindez nem különösebben érdekelte, a hazai együttes valósággal nekirontott ellenfelének, és az első félidőben teljesen kapujához szegezte a Lyont, helyzetek sokaságát dolgozta ki - azonban a vendégek portása, Coupet ihletett formában védett.

A hálóőr a nyolcadik percben összehozott ugyan egy tizenegyest, amit azonban rögtön ki is védett (Nicolas Savinaud foghatta a fejét), a későbbiekben pedig Emerse Faé fejesénél és Savinaud közeli lövésénél is egészen elképesztő bravúrt mutatott be. A szünet után a lyoniak már sokkal összeszedettebben futballoztak, így aztán a Nantes sokkal ritkábban jutott el a kapujuk elé, de Coupet-nek azért ekkor is akadt dolga, Mamadou Diallo lövését piszkálta ki a sarokból. Houllier szép sorban pályára küldte Govou-t, Maloudát és Fredet is, és a hajrában az utóbbi két futballista hozta össze a mindent eldöntő találatot, jelesül Malouda beadását a brazil csatár fejelte a hálóba - ezzel a harmadik gólját szerezve a francia pontvadászatban.

A Lyon így négypontosra növelte fórját, köszönhetően annak, hogy a Paris Saint-Germian még szombaton csak egy döntetlenre volt képes az újonc Le Mans UC otthonában. Ez az eredmény azonban korántsem olyan rossz, mint amilyennek tűnik, hiszen a Le Mans meglepően jól szerepelt eddig, és a mérkőzés előtt a dobogó harmadik helyét foglalta el.

A találkozó tehát rangadónak számított, ehhez képest azonban viszonylag alacsony volt a színvonal, és inkább a párizsiak előtt adódtak lehetőségek, de a hazaiak portás, Yohann Pelé (ilyen névvel hogyan állhatott kapusnak valaki?) minden próbálkozást hárított, így maradt a gól nélküli döntetlen. Ugyanez az eredmény született az RC Lens-Stade Rennes összecsapáson is, ami azt jelentette, hogy a lensiek maradtak a hetedik helyen - pedig egy győzelemmel egészen a harmadik pozícióig előrenyomulhattak volna. A dobogó harmadik fokát így kilenc játéknap után a Girondins Bordeuax foglalja el, azonos pontszámmal az AJ Auxerre-rel.

A tradicionális nagycsapatok közül a Marseille a 12., a Monaco pedig a 13. helyet foglalja el - ami az OM esetében előrelépés, a Monaco szempontjából viszont visszaesés. A marseille-i együttes a hétközi, toulouse-i vereség után a sereghajtó FC Metzet fogadta, amely Sébastien Renouard bődületes góljával meg is szerezte a vezetést, a Vélodrome stadion közönségének legnagyobb megdöbbenésére. Mielőtt azonban a hazaiak fanatikusok szokásuk szerint tüntetni kezdtek volna saját csapatuk ellen, a csapatkapitány Frédéric Déhu fejesből egyenlített, majd a szünet után a gárda Franck Ribéry vezérletével megszerezte a három pontot - így Huszti Szabolcs csapata továbbra is utolsó.

Ami a Monacót illeti, a nagyhercegség csapatának kispadján továbbra is Jean Petit ült (akit továbbra is ideiglenes megoldásnak tartanak, és a hírek szerint Javier Irureta, illetve Vicente del Bosque neve merült fel szakvezetőként), és a délfrancia derbin a Nice ellen 16 ezren látogattak ki a Louis II. stadionba - hogy csalódottan térjenek haza, mert a meccsen nem született gól. Az előző idényben ugyanez a párosítás 4-3-as eredményt hozott...