Vágólapra másolva!
A Ferencvárosi Torna Club hétfői elnökségi ülésén a tagok arról döntöttek, hogy az Üllői úti pálya 11 éves használati joga az államhoz kerül, ezzel lehetővé válik, hogy pályázatot írjanak ki egy új, 30-35 ezer néző befogadására alkalmas labdarúgó stadion építésére. Ez a létesítmény lenne az egyik helyszíne sikeres kandidálás esetén a 2012-es magyar-horvát közös rendezésű Európa-bajnokságnak.

Furulyás János, az FTC elnöke elmondta, hogy amint kiírja az állam a pályázatot, ismét tárgyalóasztalhoz ülnek a felek, hogy az építkezés idejére megállapodjanak a ferencvárosi sportolók átmeneti elhelyezéséről.

Korábban a Ferencváros egy kisebb futballstadion építéséhez keresett befektetőt, amely a klubnak tökéletesen megfelelt volna, Európa-bajnoki helyszínként viszont nem jöhetett szóba.

Mivel egy Eb-stadion felépítése egészen más költségeket von maga után, mint egy kisebb aréna, a Ferencváros az új, 30-35 ezres stadion felépítéséig felajánlja az államnak az Üllői úti pálya használati jogát, ezzel is segítve a reménybeli sikeres magyar-horvát Eb-pályázatot.

Az új pálya felépülése után a Ferencváros elsőbbségi jogot élvez az Üllői úti létesítmény használatára.