Vágólapra másolva!
Juhász Roland, az MTK 22 éves, válogatott hátvédje hétfő óta már az RSC Anderlecht játékosa. A roppant tehetséges védő 3 évre írt alá a brüsszeliekhez, plusz egy év opcióval is rendelkezik, szerződéshosszabbítási szándék esetén. A hírek először 2 millió euróról szóltak, majd 1,25 millióra "csökkent" az összeg.

"Természetesen nagyon boldog vagyok, hogy nyélbe ütöttük a megállapodást, az Anderlecht patinás, nagyhírű csapat, s a Standard Liege-zsel együtt a 2005-2006-os idényben a belga bajnoki cím esélyese. Nem beszélve arról, hogy a Bajnokok Ligájában a Chelsea-vel, a védő Liverpoollal és a Betisszel mérkőzünk meg a közeljövőben. De azért van egy olyan titkos vágyam, hogy még innen is feljebb kerüljek. Persze ehhez kiemelkedőt kell nyújtanom" - mondta Juhász az [origo]-nak.

- Az első feladat azonban gyökeret verni a csapatban.
- Természetesen, s erre megnő az esélyem, ha a Sevilla tényleg elviszi Vincent Kompanyt, a 19 éves, belga válogatott középhátvédünket, az elmúlt bajnoki szezon legjobbját.

- Milyen volt a fogadtatás?
- Pazar. Hétfőn délután négykor bemutattak a sajtó képviselőinek, az 5-ös mezt kaptam. Előzőleg azonban egy borzasztó tüzetes, hat órán át tartó orvosi vizsgálaton vettem részt, szerencsére mindent rendben találtak. Találkoztam Franky Vercauteren edzővel, annyit tudok róla, korábban nagyszerű játékos volt.

- Mit gondol, hogyan figyeltek fel önre, és kinek az érdeme a szerződéskötés?
- Nincs kimondott menedzserem, Balla György segédkezett, de csak olyan félhivatalos módon. Már tavasszal is jöttek, figyeltek, de istenigazából múlt szerdán, az Argentína ellen nyújtott teljesítményem győzte meg az Anderlecht Pestre látogató másodedzőjét, hogy a csapatnak szüksége lehet rám.

- Most idehaza tartózkodik, szombaton Málta, jövő szerdán Svédország az ellenfél. Milyen érzésekkel várja ezeket az összecsapásokat?
- Tudatában vagyok annak, hogy a továbbjutás szempontjából létfontosságú meccsekről van szó, s az egyéni karrierem alakulása szempontjából sem közömbös, hogyan teljesítek. Ebből egyenesen következik, hogy kiteszem a szívemet a pályára.

Ch. Gáll András