Vágólapra másolva!
Michael Owen közel áll ahhoz, hogy elhagyja a Real Madridot, és ismét angol csapatban játsszon, a Newcastle United ugyanis klubrekordot jelentő összegért kikölcsönözné a válogatott támadót a királyi gárdától, így most már csak a játékoson múlik, hogy hol folytatja.

Nyáron folyamatosan téma volt Owen esetleges eligazolása Madridból, az angol csatár ugyanis az előző szezonban is főleg csereként jutott szóhoz, de képességeit mutatja, hogy így is 16 gólt szerzett a Real színeiben.

Az új klubbal kapcsolatban legtöbbször szigetországi gárdákat hoztak szóba, még az az eshetőség is fennállt, hogy visszatér a Liverpoolhoz, azonban Rafa Benítez, a Vörösök spanyol edzője cáfolta, hogy megegyeztek volna a Reallal. Ekkor került képbe a Newcastle, ahol Alan Shearer mellé tökéletesen passzolna Owen, ráadásul a Szarkák egyébként sem bővelkednek minőségi támadókban.

A vezetőség így megkereste a Real Madridot, és megegyezett a spanyolokkal Owennel kapcsolatban, de erről mindössze annyit lehet tudni, hogy a tranzakció a legdrágább üzlet lenne a Newcastle történetében. Eddig az Alan Shearer átigazolása kapcsán a Blackburnnek fizetett 15 millió font volt a legkomolyabb kiadása a Szarkáknak, Owenért ennél is többet áldozna a vezetőség.

A 25 éves csatár elmondása alapján szívesen maradna Madridban, de Robinho és Julio Baptista érkeztével kevés esélyt lát a csapatba kerülésre, márpedig mindenképpen állandó játéklehetőségre vágyik, hogy bekerüljön a vb-csapatba. Liverpoolba is örömmel tért volna vissza, ám a Mersey-partiak nem jelentkeztek a Realnál, így marad a Newcastle, amit Owen sem tartana rossz megoldásnak.