Vágólapra másolva!
Három forduló telt el a francia bajnokságból, és az előző idényben gyengélkedő Paris Saint-Germain áll az élen, miután a fővárosiak mindhárom találkozójukat megnyerték. Hollandiában a hétvégén rajtolt a szezon, és a kulcsembereit vesztő PSV meglepetésre döntetlent játszott az újonc Heracles Almelo otthonában. Finnországban Mikko Paatelainen, a Jaro FF csatára volt a játéknap hőse, aki 34 perc alatt öt gólt vágott a KooTeePee elleni bajnokin.

Három forduló után már csak egy százszázalékos együttes található a Ligue 1-ben, ez pedig némi meglepetésre a Paris Saint-Germain. Nem is annyira a párizsiak kiváló szereplése a váratlan, hanem az, hogy a többi csapat nem tartotta vele a lépést: a címvédő Lyon legalább pontot szerzett a Marseille elleni rangadón, az első két mérkőzését megnyerő FC Nantes és Girondins Bordeaux viszont egyaránt vereséget szenvedett.

Ezek közül a legváratlanabb a Kanárik zakója volt, elvégre a nantes-i együttes hazai pályán fogadhatta az AC Ajacciót. A korzikaiak az első két játéknapon egyaránt döntetlent játszottak, és előzetesen valószínűleg most is elégedettek lettek volna a pontszerzéssel, de végül nem egy, hanem három ponttal gazdagabban utazhattak haza.

A hazaiaknál a szezon során először a kezdő tizenegyben szerepelt a Marseille-től kölcsönkapott csatár, Habib Bamogo, azonban ez rossz húzásnak bizonyult, mert a támadó szinte semmi veszélyt nem jelentett az ellenfél kapujára, szerepeltetésével viszont kimaradt egy középpályás, így ebben a csapatrészben a vendégek fölényt tudtak kidolgozni. Az Ajaccio a második félidő elején megérdemelten szerzett vezetést, és ezt követően a kitámadó Nantes ellen egyre-másra vezette a kontrákat, amelyek közül egy eredményes is lett.

A Bordeaux-nak nehezebb dolga volt, hiszen a Girondins ahhoz az AJ Auxerre-hez látogatott, amely az első két meccsén gólt sem kapott - igaz, ugyanezt a bordeaux-iak is elmondhatták magukról. A két sorozat közül a Girondinsé szakadt meg, mivel a hazaiak belga támadója, Luigi Pieroni az első félidő hajrájában remekül vette észre, hogy a vendégek kapusa, Ulrich Ramé túl messzire áll a kapujától, és átemelte felette a labdát. Pieroni egyébként jól teszi, ha csipkedi magát, hiszen az Auxerre a meccs napján jelentette be, hogy megszerezte a Marseille támadóját, Pegguy Luyindulát, ráadásul Jacques Santini mester előszeretettel alkalmazza az egycsatáros felállást.

A Paris Saint-Germain ellenben megőrizte százszázalékos mérlegét, a fővárosiak a szezonnak nagy reményekkel nekivágó Toulouse FC ellen gyűjtötték be a három pontot. A meccs azonban korántsem volt olyan könnyű, mint azt a 2-0-s végeredmény mutatja, hiszen a TFC főleg az első félidőben nagyon veszélyesen futballozott, ám miután a nyáron a Lyontól igazolt fiatal csatára, Bryan Gerbougnoux egy durva belépő miatt a kiállítás sorsára jutott, a vendégek már képtelenek voltak komoly támadásokat vezetni.

A hazaiak az emberelőnyt közvetlenül a szünet előtt használták ki, amikor Pedro Pauleta juttatott a hálóba egy kapusról kipattanó labdát, majd a második félidőben ugyanő talált be Modeste M'Bami passza után. A párizsiak így nyugodtan várhatták a vasárnapi Marseille-Lyon rangadót, és az a ritka eset fordult elő, hogy inkább az OM-nek drukkoltak. A marseille-iekre rá is fért a bíztatás, hiszen a gárda két vereséggel nyitotta a pontvadászatot, vagyis most mindenképpen bizonyítania kellett.

A hazai drukkerek gyorsan extázisba kerültek, mivel a fiatal nigériai balhátvéd, Taye Taiwo szabadrúgásból már az ötödik percben megszerezte számukra a vezetést, és ezt követően is az OM maradt fölényben. A Lyon viszont az első helyzetéből egyenlített, és a gólszerző természetesen a norvég csatár, John Carew volt, aki eddig minden tétmérkőzésén betalált az OL színeiben. A szünet után pedig már a bajnokcsapat játszott jobban, így a Marseille örülhetett a döntetlennek, hiszen így megszerezte első pontját a bajnokságban.

Szárnyalnak a Kanárikhttp://www.origo.hu/sport/focivilag/20050808hetbajnoksag.html?pIdx=1