Vágólapra másolva!
A magyar bajnok Debrecen játékosai minden idegszálukkal a Manchester United elleni, kedden 21.05-kor kezdődő Bajnokok Ligája-selejtezőre készülnek. A Loki repülőgépe a hajdúsági városból hétfőn 9 órakor szállt fel, s nem városnézéssel töltik a meccs előtti napot Halmosiék, hiszen este már az Old Trafford gyepén fognak tréningezni.

Supka Attila, a Hajduk Split elleni 8-0-s siker után - óvatosán bár, de - optimista lehet, a Manchester United azonban nem a horvát, hanem a világ egyik legerősebb bajnokságában, a Premiershipben edződik. De miért ne sikerülhetne az a Lokinak, amit a Zalaegerszeg három éve már véghezvitt? Az akkori magyar bajnok ugyanis - bár idegenben beleszaladt egy nagy veresége - hazai pályán legyőzte a Vörös Ördögöket, amivel a világ legtöbb sportújságjának a címlapjára került.

A DVSC trénere elsősorban abban bízik, hogy az a játék, amit elképzelt s meg szeretne valósítani csapatával, eredményes lesz a manchesteri oroszlánbarlangban. Supka bemelegítésként a játékosokkal vasárnap megtekintette a MU Chelsea és West Bromwich Albion elleni mérkőzésének az összefoglalóját. "Azt láttuk, amit már eddig is tudtunk, tehát hogy nagyon jó gárda ellen mérkőzünk meg, bármilyen összeállításban szerepelnek is majd az angolok" - vélekedett a látottakról a sikeredző a dvsc.hu-n.

"A Chelsea és a West Bromwich ellen is más összetételben küldte pályára együttesét Ferguson, ám mindkét alkalommal a Manchester volt a domináns csapat. Igazából azért néztük meg ezt a két bajnokit, mert kíváncsiak voltunk, hogy mit kezd a MU egy erősebb és egy gyengébb együttessel. Nekünk a Geráék mérkőzésére kellett jobban koncentrálnunk. Bízom benne, hogy az a játék, amit elképzelünk és meg akarunk valósítani, eredményes lesz" - fűzte hozzá a szakember.

A Hajduk Split ellen alaposan felkészült a szakmai stáb, amely elsősorban a horvátok hiányosságainak kihasználására épített. A világ egyik legjobb gárdája ellen viszont sokkal nehezebb gyenge pontot találni. "Minden csapatnak vannak hibái, de a Manchesternek sokkal kevesebb, mint a horvátoknak volt, ennek ellenére nem érzem, hogy változtatni kellene a játékunkon, hiszen - ahogy az eredmények is mutatják - egyre sikeresebben futballozunk. Bízom benne, hogy az Old Traffordon is folytatjuk jó sorozatunkat."

Ami az utazó játékosokat illeti, a csapat ugyanazzal a kerettel vágott neki az angliai túrának, mint múlt hét szerdán. Supka Attila sérülés miatt még mindig nem számíthat Brnovicra, aki eltörte a lábujját, valamint a lábadozó Virág Béla és Mészáros Norbert sincs bevethető állapotban. A többiek egészségesek és készek pályára lépni életük nagy meccsén a Manchester United ellen.

A másik oldalon hiányozni fog az egyik legnagyobb sztár, a walesi Ryan Giggs, aki betegség miatt hagyja ki a találkozót, Wes Brown és Quinton Fortune pedig sérülés után lábadoznak. Gabriel Heinze ellenben visszatért a Vörös Ördögökhöz, az argentin balbekk kihagyta a távol-keleti túrát, mert Sir Alex Ferguson extra pihenőt adott neki a Konföderációs-kupa után. Rio Ferdinand is pályára léphet majd a Loki ellen, ráadásul a válogatott védő újabb négy évre aláírt a MU-hoz, pedig a nyáron több klubbal is összehozták.

Ferguson dicsérte a magyar bajnokot a klub honlapjának adott nyilatkozatában, és elmondta, hogy szerinte a Debrecen a legerősebb ellenfél, akivel a selejtezők során valaha összekerültek. "Nagyszerűen játszottak azokon a meccseken, ahol láttam őket, és jó formában érkeznek az Old Traffordra, igaz, a csapatom is remekül szerepelt mostanában a felkészülési mérkőzésen" - mondta a skót szakember.

Ami pedig az esélyeket illeti, megnéztük három fogadóiroda ajánlatát, s nem meglepő, hogy akik a MU sikerére tippelnek, 1000 forintos téttel csak 1100-at nyerhetnek mindhárom helyen. Az viszont biztos, hogy a legoptimistább Loki-drukkereknek a Sportingbetnél érdemes Dombiék sikerére tenniük, hiszen a fogadóiroda 1000 forintra 21 ezret fizet, szemben a William Hill 17 ezres nyereményével és a magyar Tippmix mindössze 8-szoros szorzójával szemben. Utóbbi nyereményt a Sportingbet már a döntetlenre is megadja, míg a William Hill 6,5-szörös, a Tippmix pedig 4,7-szeres pénzt fizet a remire.

Három fogadóiroda szorzói:
William Hill
MU-siker: 1,10; döntetlen: 6,50; DVSC-győzelem:17,00
Sportingbet
1,10; 8,00; 21,00
Tippmix:
1,10; 4,70; 8,00.