Vágólapra másolva!
Ahogyan azt az első mérkőzések alapján sejteni lehetett, a legtöbb esélyes simán jutott tovább az Intertotó-kupa harmadik fordulójából, így a sorozat elődöntőjében néhány igazi rangadóra is sor kerül majd. A legnagyobb vesztesnek a Borussia Dortmund és az AS Saint-Etienne bizonyult - előbbi a cseh Sigma Olomouc, utóbbi a román CFR Cluj ellen volt kénytelen búcsúzni, és a vártnál jobban meg kellett izzadnia a továbbjutásért az Olympique Marseille-nek is.

A dortmundi együttes számára a minél jobb Intertotó-kupa szereplés már csak azért is fontos lett volna, mert a pocsék anyagi helyzetben lévő klubnak minden egyes euró nagyon jól jön, így a vezetőség mindenképpen szerette volna, ha a csapat eljut az UEFA-kupáig. Ehhez képest BVB már rögtön az első körben kiesett, ráadásul nem is egy különösebben nehéz ellenféllel szemben.

A Borussia az első meccsen hazai pályán ért el 1-1-es döntetlent a Sigma Olomouc ellen, így aztán a csehországi visszavágón a németeknek mindenképpen gólt kelltt volna szerezniük - ehhez képest a találkozót a hazaiak kezdték jobban, és fél óra alatt két nagy ziccert is elhibáztak: Peter Babnic már a kapust is kicselezte, de éles szögből nem tudott a hálóba gurítani, majd Radim Köig bombázott nagy helyzetben a kapu fölé.

A németeknél elsősorban a cseh játékmester, Tomás Rosicky igyekezett, a középpályás két jó lövéssel vétette észre magát, majd a második játékrész elején remekül ugratta ki Delron Buckley-t, aki azonban kihagyta a helyzetet. A szünet után egyébként már a Dortmund futballozott fölényben, a németek alaposan beleerősítettek, de mezőnyfölénynél többet ezzel nem tudtak elérni.

Az utolsó negyedórára a vendégek kettős cserét hajtottak végre, és teljesen a kapujához szegezték a cseh együttest, ám Ebbe Smolarek elhibázta a legnagyobb gólszerzési lehetőséget, így maradt a gól nélküli döntetlen, ami a Sigma továbbjutását jelentette.

Az olomuciak a következő körben megint német csapattal találkozhatnak, elvégre ellenfelük a Hamburger SV lesz, amely kettős győzelemmel verte ki a portugál Uniao Leirát - de a hamburgi összecsapáson a luzitánok könnyen meglepetést okozhattak volna. A vendégcsapat ugyanis az egy héttel korábbi, hazai vereség után meglepően bátran futballozott Hamburgban, és az első félidőben bizony sokkal közelebb állt a gólszerzéshez, mint a HSV. A második játékrész ugyan hamburgi góllal kezdődött (Szergej Barbarez tizenegyesből volt eredményes), de az Uniaót ez sem vetette vissza, a portugálok ezt követően is tovább rohamoztak, ám a gólszerzés sehogyan sem jött össze nekik.

A németek ezzel szemben helyzet nélkül is betaláltak: a csereként beállt Benjamin Lauth remekül vette észre, hogy a vendégek kapusa beadásra számít, és az oldalvonal mellől, mintegy 25 méterről a rövid sarokba csavart. A harmadik német gárda, a VfL Wolfsburg is 2-0-ra nyert a visszavágón, mégpedig az előző körben a Lombard FC Pápát búcsúztató svéd IFK Göteborg ellen, és a Farkasok is kettős győzelemmel léptek tovább.

A másik, korábban magyar együttest kiverő gárda, a szlovák ZTS Dubnica is ebben a körben búcsúzott, északi szomszédaink az angol Newcastle United ellen estek ki. A Szarkák már az első meccset is megnyerték, és a hazai visszavágón is simán diadalmaskodtak, köszönhetően elsősorban vetetán csatáruknak, Alan Shearernek, aki két fejesgólt ért el, egy alkalommal pedig a kapufára bólintott. Shearer ezzel már 194 találatnál jár a Newcastle színeiben, vagyis csak hat gól hiányzik neki ahhoz, hogy utolérje a klubrekordot tartó Jackie Milburnt.