Vágólapra másolva!
Július 22-én, pénteken, majd 24-én, vasárnap is Magyarországon lép pályára az Ipswich Town labdarúgócsapata. Az angol együttes először a Szusza Ferenc-stadionban az Újpesttel, majd egynapos pihenőt követően Diósgyőrben, a DVTK ellen meccsel. Az Ipswich menedzsere nélkül érkezett Magyarországra, Joe Royle ugyanis térdsérüléssel bajlódik, a lila-fehéreknél Mészöly Géza kijelölte a kezdőcsapatot, amelyben egyetlen kérdőjel van, Kovács Zoltán szereplése egyelőre bizonytalan, írja az Újpest honlapja.

Nem éppen hétköznapi történet, hogy egy csapat edzője nélkül érkezik egy mérkőzésre, az Ipswich Town azonban "otthonhagyta" menedzserét, Joe Royle ugyanis térdsérüléssel bajlódik.

A csapat egyik játékosa szintén Angliában maradt, igaz, Nicky Foster benne volt a keretben, csak éppen iratait a kocsijában hagyta, és indulásig nem sikerült kinyitni a kocsiajtót. Ennek ellenére Foster pályára léphet majd a Szusza Ferenc-stadionban, mert a csapat után repült, és csütörtök késő este landolt Budapesten.

Az angolok péntek délelőtt egy átmozgató edzésen vesznek részt, majd szombaton csak úszás szerepel a programban, vasárnap pedig Diósgyőrben vár újabb találkozó az egykori UEFA-kupa-győztes klub játékosaira. Az is kiderült, hogy a vendégek az idegenbeli szerelést öltik majd magukra, azaz narancssárga-fekete mezt, fekete nadrágot, és narancssárga-fekete sportszárat.

Az újpestieknél Mészöly Géza kijelölte a kezdőcsapatot, eszerint a kapuban Vlaszák áll majd, szélsőhátvédként két fiatal, Vermes és Kiss kap szerepet, középen Böjte és Vanczák állhatja útját az angol rohamoknak, a középpályán a Kaposvárról érkezett Tóth Balázs, a Győrből visszatérő Sándor György, az ős-újpesti Erős, és a csapatkapitány Tóth Norbert robotol majd, elől pedig Rajczitól és Kovács Zoltántól várják a gólokat, igaz a drukkerek által dalba foglalt csatár szereplése bizonytalan, ha nem jön rendbe a térdsérülése, akkor Feczesin foglalhatja el a helyét.

Mészöly Géza abban bízik, hogy csapata frissebben mozog majd, mint a korábbi mérkőzéseken, és nagyon várja már az összecsapást, amely komoly értékmérő lesz. Pénteken másfél órával a kezdősípszó elhangzása előtt, azaz 18.30-kor nyitnak a pénztárak a Megyeri úton, jegyek 800, 1200 és 2000 forintos áron kaphatóak, és a hírek szerint szép számmal érkeznek Ipswich-szimpatizánsok is, azaz a hangulattal várhatóan nem lesz gond.