Vágólapra másolva!
Az új tulajdonos és új vezetőedző érkeztével megkezdte a nyári erősítéseket az FC Sopron csapata, amely hétvégén a Szuperkupa-döntőben a Debrecent látja vendégül. Az már eldőlt, hogy a tavalyi, Magyar Kupa-győztes gárdából több meghatározó játékos a következő idényben is a hűség városában szerepel majd, de új nevek is érkeztek a klubhoz, Kriston Attila például a skót Livingstontól igazolt Sopronba.

Az új tulajdonos, Vízer Máriusz érkeztével új időszámítás kezdődött Sopronban, amíg az utóbbi napokban több kulcsember (Tóth Mihály, Szekeres, Balaskó, Pintér Zoltán) is elhagyta a klubot, kedden és szerdán összesen 15 játékossal sikerült megegyezni, hogy a bordó-fehéreknél szerepel a következő szezonban.

Bagoly Gábor, Csordás Csaba, Bojan Lazic, Fehér Zoltán, Sira István, Hanák Viktor, Horváth András, Sifter Tamás, és Horváth Tamás az elmúlt idényben is Sopronban játszott, Kriston Attila pedig a skót Livingstontól tért haza.

Iváncsics Gellért, Csontos Zoltán, Varga Adrián, Varga Donát, és Fentős Ákos az utánpótláscsapatból került a felnőtt kerethez, de érkezett egy ötfős román légió is, amely egyelőre próbajátékon vesz részt, és Csank János előző állomáshelyéről, Nagyszalontáról érkezett.

A román futballisták bemutatkozása nem sikerült rosszul, az NBIII-as SVSE-GYSEV elleni mérkőzésen a 11-ből 5 gólt vállaltak, egyikük, a 18 éves Cigan annak a Sorin Cigannak a fia, aki egykoron a Ferencvárosban és Újpesten is játszott az élvonalban. Szintén próbajátékon szerepel Fülöp Zoltán, aki az előző idényben az osztrák Mattersburgban 20 mérkőzésen 4 gólt szerzett.

Az újabb távozokról is érdemes szólni, Szabó Ottó Debrecenbe kerülhet, Somorjai Tamás és Földvári Csaba pedig várhatóan az újonc REAC-hoz igazol.