Vágólapra másolva!
Több kulcsjátékos után Pintér Attila vezetőedző is elhagyja a Magyar Kupa-győztes FC Sopron labdarúgócsapatát.

"Miután két korábbi támogató is távozott a klubtól, új befektető érkezik, aki nem velem képzeli el jövőt. Békességben váltunk el. A vezetőknek és játékosaimnak is szeretném megköszönni a közösen elvégzett nagyszerű munkát, ami az egyesület történetének legnagyobb sikeréhez vezetett" - nyilatkozta még kora délután Pintér Attila.

A soproni vezetőknek gyorsan meg kell találniuk az új trénert, hiszen a csapat szombaton 20 órától hazai pályán a Szuperkupa első mérkőzésén lép pályára a bajnok Debreceni VSC-AVE Ásványvíz ellen.

Hétfőn este a Sopron honlapja arról adott hírt, hogy a labdarúgócsapat eddigi névadó szponzorának egyik utódvállalata meghosszabbítja támogatói szerződését. Vörös Sándor, a klub felügyelő bizottságának elnöke elmondta: a T-Online Internet Rt. kiemelt támogatói szerződést kötött mezhirdetésre és reklámfelületek igénybevételére. A szerződés összegét a felek nem kívánják nyilvánosságra hozni.

Június 21-én a fő-, azaz a névadó szponzor, a Matáv utódja, a T-Com bejelentette, hogy kiszáll az együttes támogatásából, s pénteken a másik befektető, Antók Zoltán is közölte: felfüggeszti az egyesület támogatását. Akkor Göbl Gábor, a klub ügyvezetője elmondta: a történtek után igen nehéz helyzetbe kerültek, szerinte a 2005/2006-os évadra nagyjából az előző szezonbeli költségvetés 40 százalékával, azaz mintegy 140-150 millió forinttal kalkulálhatnak.