Vágólapra másolva!
Az Angol Labdarúgó Szövetség (FA) elkészítette a Premier League 2005/06-os szezonjának sorsolását: az első forduló legérdekesebb összecsapásának a története során először feljutott Wigan és a bajnoki címvédő Chelsea találkozója ígérkezik augusztus 13-án.

Ez a párosítás számos kuriózummal szolgál, hiszen az élvonal mezőnyének legszegényebb együttese látja vendégül a világ egyik legjobb anyagi hátterével rendelkező csapatát. Csak viszonyításképpen: a Wigan legértékesebb játékosa, Jason Roberts 1,4 millió fontért került a gárdához, míg a londoni Kékeknél Didier Drogba 24 milliót ér.

"Biztos vagyok benne, hogy kemény mérkőzés lesz, csakúgy, mint az egész szezonunk. Amikor feljutottunk, tudtuk, hogy a legjobbakkal fogunk találkozni hétről-hétre" - mondta Roberts.

Az ezüstérmes Arsenal a Newcastle United együttesét látja vendégül, míg a harmadik Manchester United a szintén Bajnokok Ligája-induló Everton otthonába látogat. A Gera Zoltánt foglalkoztató West Bromwich Albion - amely az előző szezonban csak az utolsó fordulóban hosszabbította meg első osztályú tagságát - a Manchester Cityt fogadja az első játéknapon.