Vágólapra másolva!
Giovanni Trapattoni lett a német labdarúgó-bajnokságban szereplő VfB Stuttgart vezetőedzője. A 66 éves olasz szakember kétéves szerződést írt alá a sváboknál.

Giovanni Trapattoni az előző szezonban portugál bajnoki címig vezette a Benficát, ennek ellenére nem maradt a Sasoknál, és úgy festett, hazatér, hiszen több ajánlata is volt olasz csapatoktól. Ráadásul felesége is hazavágyott, így semmi nem utalt az újabb németországi kalandra.

Aztán több más edző mellett Trapattoni neve is felmerült, mint a Stuttgart lehetséges vezetőedzője és Erwin Staudt elnök is lelkesen nyilatkozott a korábban a Bayern Münchennel bajnokságot és kupát nyerő szakemberrel kapcsolatban.

A végén már csak Trond Sollied, a Bruges trénere, illetve Trapattoni maradt versenyben, és a talján lett a befutó, annak ellenére, hogy évi kétmillió eurós fizetést kell majd folyosítani neki. A VfB az előző idényben az utolsó fordulóban csúszott le a Bajnokok Ligáját jelentő harmadik helyről, és ötödikként zárt, így a következő szezonban az UEFA-kupában indulhat.