Vágólapra másolva!
Az angol labdarúgó-bajnokság élvonalának irányító szervezetét vezető Richard Scudamore egyeztetni kíván a Manchester United többségi tulajdonosával, Malcolm Glazerrel.

A Premier League főnöke szerint a találkozó elkerülhetetlen, miután az amerikai üzletember hétfőn 75 százalék fölé növelte részesedését a klubban, ezzel pedig jogot szerzett arra, hogy kivezesse a befektetők számára eddig szabadon hozzáférhető Manchester Unitedet a londoni értéktőzsdéről, és zárt körű családi részvénytársasággá alakítsa azt. "Hamarosan egy asztalhoz ülök Glazer képviselőivel, hiszen én is szeretném tudni, milyen céljai, elképzelései vannak" - mondta Scudamore.

Malcolm Glazer mindeközben kijelentette: mindent megtesz azért, hogy David Beckham ismét a Manchester United labdarúgója legyen. Angol források szerint az üzletember a Real Madrid középpályásának révén kívánja fokozni a klub népszerűségét az Egyesült Államokban. Glazer már beszélt tervéről Sir Alex Ferguson vezetőedzővel, aki nem zárkózott el Beckham visszatérésétől, noha két évvel ezelőtt viharos körülmények között távozott a klasszis az Old Traffordról.

Ha Beckham visszatér, akkor a szurkolók szimpátiája is Glazer felé fordulhat, hiszen mostanában közellenségnek tekintik őt, s már több tüntetést is tartottak ellene. A drukkerek attól tartanak, hogy az üzletember eladósítja a klubot, hiszen a felvásárlás egy részét kölcsönből fedezi. A tartozást pedig a fanatikusok rémálma szerint az Old Trafford eladásából és a jegyárak drasztikus emelésével egyenlítené ki.