Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
Az elmúlt héten sok mindenre fény derült: a két európai kupában kialakult a finálé párosítása, Olaszországban pedig lejátszották a nagy rangadót, amelyen a Juventus hatalmas lépést tett az aranyérem megszerzése felé. Természetesen mind a BL-ből, mind az UEFA-kupából, mind a talján rangadóról került be játékos e heti álomcsapatunkba.
Tomasz Kuszczak (lengyel, West Bromwich Albion): A Premier Leaugue utolsó előtti fordulójában tovább élesedett a kiesés elleni küzdelem, és a legnagyobb bravúrt a West Bromwich Albion érte el azzal, hogy a Manchester United otthonában szerzett pontot. A meccs hőse a WBA kapusa, a lengyel Kuszczak volt, aki csak csereként állt be a 22. percben, de fantasztikus bravúrokat mutatott be.
Arne Friedrich (német, Hertha BSC): A berliniek remek tavaszi formájuknak köszönhetően nem csak az európai kupaindulásért, de a BL-részvételért is versenyben vannak, és a legutóbbi fordulóban is begyűjtötték a három pontot, még ha nem is könnyen. A Wolfsburg ellen hátrányból sikerült fordítania a gárdának, és ebben nagy szerepe volt, Friedrichnek, aki jobbhátvéd létére egy góllal és egy gólpasszal járult hozzá a diadalhoz.Fabio Cannavaro (olasz, Juventus FC): A Serie A hét végi szuperrangadóján a Juventus idegenben győzte le az AC Milant, és ennek köszönhetően hárompontos előnyt szerzett riválisával szemben a tabellán. A Zebrák nagyon taktikusan és szervezetten futballoztak, különösen a védelmük remekelt, amelyben Fábio Cannavaro áthatolhatatlan falat jelentett a rossonerók számára.Jamie Carragher (angol, Liverpool FC): A Vörösök a BL elődöntőjének visszavágóján is fantasztikus teljesítményt nyújtottak, és ennek köszönhetően sikerült kiverniük a Chelsea-t. A találkozón megint a liverpooli védelem játszott a legjobban, és a hátsó alakzatból ismét a csapatkapitány Carragher emelkedett ki, aki hibátlanul futballozott. A hét végi, Arsenal elleni bajnokin már nem játszott ilyen remekül, de itt is a jobbak közé tartozott csapatában.Stefan Blank (német, 1. FC Kaiserslautern): A Vörös Ördögök számára négy egymást követő vereség után a lehető legjobbkor jött a sereghajtó Freiburg elleni győzelem, a csapat ugyanis ezzel a három ponttal kissé megkapaszkodott a középmezőnyben. A Lautern első találatát a találkozón a balhátvéd Blank szerezte, aki a szezon közben érkezett az egyesülethez, de már négy gólnál tart.
Phillip Cocu (holland, PSV Eindhoven): A Phillips-gyáriak pazar teljesítményt nyújtva 3-1-re legyőzték a Milant a BL-elődöntőjében, mégsem tudtak felhőtlenül örülni a győzelemnek, hiszen azzal együtt sem sikerült bejutniuk a fináléba. A mérkőzés hőse mindenesetre a PSV csapatkapitánya, Cocu volt, aki előbb a középpályán, majd a védelemben is kiválóan futballozott, ráadásul két gólt is szerzett - és még a hét végi bajnokin is betalált.Daniel Carvalho (orosz, CSZKA Moszkva): A moszkvaiak dolgát az UEFA-kupa elődöntőjében ugyan némiképpen megkönnyítette, hogy ellenfelük, az AC Parma erősen tartalékosan állt ki, de ez semmit nem von le a brazil középpályás érdemeiből. Daniel Carvalho ugyanis egészen fantasztikusan futballozott az olaszok ellen, két góllal és egy gólpasszal járult hozzá a CSZKA döntőbe kerüléséhez.Raúl (spanyol, Real Madrid): A királyi gárda az utolsó szalmaszálba is igyekszik megkapaszkodni, és sorra nyeri a meccseit abban bízva, hogy a Barcelona esetleg megbotlik. Erre azért kicsi az esély, de a madridi hívek legalább annak örülhetnek, hogy a jelek szerint nagy kedvencük, Raúl kezdi visszanyerni egykori remek formáját. A Racing Santander ellen mindenesetre két gólt is szerzett, és végig kiválóan futballozott.Ronaldinho (brazil, FC Barcelona): A katalánok nehéz meccsre számítottak a Valencia ellen, elvégre a címvédő otthonába látogattak, de végül a vártnál könnyebben szerezték meg a három pontot. A Barca két perc alatt eldöntötte a mérkőzést, köszönhetően Ronaldinho zsenialitásának, aki előbb bődületes gólt szerzett, majd pedig gólpasszt adott Samuel Etoónak.
Obafemi Martins (nigériai, Internazionale): A milánói együttes az aranyért folyó küzdelembe ugyan már nem szólhat bele, de a bronzérmet azért nem akarja elveszíteni, és a jelek szerint a harmadik hely meg is lesz a számára. A Brescia ellen Adriano is visszatért a csapatba, de a mérkőzés hőse mégsem ő, hanem Martins volt, aki két gólt is szerzett, majd pedig önzetlenül szolgálta ki Vierit.Roy Makaay (holland, Bayern München): A bajorok ugyan már egy héttel korábban bebiztosították bajnoki címüket a Bundesligában, de ez egyáltalán nem jelentette azt, hogy lelazsálnák a hátralévő mérkőzéseiket. Különösen igaz ez a csapat holland támadójára, Makaayra, aki a Mainz ellen ismét mesterhármast vágott, amivel már 19 gólnál jár, és a góllövőlistán feljött a második helyre.



Mindent egy helyen az Eb-ről