Vágólapra másolva!
A hétvégén a 27. fordulóval folytatódik a labdarúgó-bajnokság, s vasárnap gyakorlatilag el is dőlhet az aranyérem sorsa, ha a hatpontos előnnyel listavezető Debrecen legyőzi a fővárosban a címvédő Ferencvárost.

A hajdúsági gárda tavaly szintén az Üllői úton ünnepelhette volna első NB I-es diadalát, de az akkor még Szentes Lázár által irányított csapat 3-1-re kikapott Pintér Attila együttesétől, így a zöld-fehérek pezsgőzhettek. A magyar futball jelenlegi, gyorsan változó világát mutatja, hogy a mostani rangadóra már László Csaba készíti fel a hazaiakat, míg a Loki kispadján Supka Attila ül.

A Ferencváros közepes formában várja a sorsdöntőnek is beillő csatát, szerdán nyögvenyelősen múlta felül 2-0-ra hazai pályán a sereghajtó Békéscsabát, a teljesítmény nem kápráztatta el az egyre csökkenő publikumot. Kérdés, hogy a László-csapat tartalékolt-e a hétvégi csatára, vagy jelenleg nem képes jobb produkcióra.

A Debrecen könnyedén múlta felül a 26. körben a Szentes Lázárral érkező Pápát a Nagyerdőben, de a játék nem győzte meg a lelkes hazai közönséget arról, hogy már a múlté a vasárnap Újpesten mutatott gyengélkedés. Az sem különösen bíztató a Loki-hívek számára, hogy kedvenceik 2005-ben csak egy meccsen nyertek idegenben, s a gyengécske Vasas elleni 5-2-es siker sem igazán mérvadó.

A bennmaradásért küzdő angyalföldiek egyébként szombaton beleszólhatnak az aranyérem sorsába, ehhez le kellene győzniük az éllovast hét ponttal, vagyis még ledolgozható hátránnyal követő győrieket. Elvileg még az MTK is megnyerheti az Arany Ászok Ligát - mivel egy találkozóval kevesebbet játszott -, szombaton könnyedén begyűjtheti a kötelező három pontot Békéscsabán, amely biztosan búcsúzik az élvonaltól, ha a Kaposvár és a Pápa is több pontot szerez nála.

A bajnoki helyezésekről az MLL honlapján található versenykiírás szerint a következő szempontok döntenek azonos pontszám esetén, sorrendben:
- a bajnokságban elért több győzelem
- a bajnoki mérkőzések gólkülönbsége
- a bajnoki mérkőzéseken rúgott több gól
- egymás ellen játszott bajnoki mérkőzések pontkülönbsége
- egymás ellen játszott bajnoki mérkőzések gólkülönbsége
- az egymás ellen játszott bajnoki mérkőzéseken az idegenben lőtt több gól
- a bajnokság fair play versenyében elért jobb helyezés
- sorsolás.