Vágólapra másolva!
Focirégész nevű sorozatunkban leporoljuk a múlt emlékeit, és felidézzük a mai dátum legemlékezetesebb futballeseményeit. Nézzük, mi történt március 28-án!

1982-ben ezen a napon a 24. fordulót játszották a Serie A-ban, az olasz bajnokságban. A sorsolás szeszélye folytán egy kivételével a táblázat első hét helyezettje egyaránt idegenben lépett pályára az ominózus játéknapon, így szinte valamennyi 90 perc nagy jelentőséggel bírt, hiszen közeledett a bajnokság vége.

Akik nagy taktikai csatákat, óriási küzdelmet vártak a fordulótól azok nem csalódtak, akik viszont gólokban gazdag összecsapásokra számítottak, hoppon maradtak, hiszen a nyolc mérkőzésen mindössze kilenc találat (köztük két öngól) született!

A címvédő, éllovas Juventus FC a középmezőnyben szereplő Bologna FC vendége volt, s az olasz válogatott tagjaiként néhány hónappal később világbajnoki aranyérmet nyert védelmének (Dino Zoff, Claudio Gentile, Gaetano Scirea, Antonio Cabrini) köszönhetően nem is kapott gólt. (A piros-kékek házi gólkirálya abban a szezonban egy fiatal csatár, bizonyos Roberto Mancini volt .)

A torinóiak pontvesztését nem tudta kihasználni a Juvétől egy egységnyi távolságban lévő Fiorentina, a violák szintén gól nélküli döntetlent játszottak (pedig Daniel Bertoni személyében egykori, Francesco Graziani jóvoltából leendő világbajnok szőtte támadásaikat) Genovában, a Genoa vendégeként.

A két éllovast már tekintélyes, ötpontos hátránnyal követő FC Internazionale a fővárosban vizitált, a milánóiak az AS Roma stadionjában a forduló legjobb 90 percét produkálták, ahol Nils Liedholm bordó-sárga fiai 3-2-re legyőzték az Intert (a vendégektől Graziano Bini és Riccardo Ferri is öngólt vétett).

A Juve és a Fiorentina mérkőzései mellett nem született gól az AC Milan-Ascoli (a 90 percet Veronában játszották) és a Torino-Cesena összecsapásokon sem, míg Avellinóban a hazaiak Chimenti hajrában szerzett találatával 1-0-ra legyőzték a Catanzarót, a Napoli Damiani révén 1-0-ra nyert Udinében, a Cagliari pedig Piras és Quagliozzi góljaival 2-0-ra győzött a Como ellen.