Vágólapra másolva!
Romario, a brazilok világbajnok futballistája kijelentette, olyan jól érzi magát a pályán, hogy csak az idény végén fejezi be a játékot.

"Boldog vagyok, mert remekül megy a futball. Nagyon sokat edzek, és szinte nem is érzem a koromat" - mondta a Vasco da Gama 39 esztendős klasszisa.

A támadó decemberben már a visszavonulását fontolgatta, sőt be is jelentette azt, később mégis aláírt három hónapra a riói egyesülethez, ahol profi karrierje 1985-ben elkezdődött.

Romario pályafutása során brazil együttesek mellett megfordult többek között Hollandiában, a PSV Eindhovenben, Spanyolországban pedig az FC Valenciában és az FC Barcelonában.

Az ellentmondásos megítélésű klasszis 1994-ben érte el a legnagyobb sikerét, amikor a nemzeti csapattal az Egyesült Államokban rendezett világbajnokságon aranyérmet szerzett, valamint a FIFA-szavazáson a világ legjobbjává választották.

A 95-ször eredményes Pelé mögött 70 találattal a brazil válogatottban a második legtöbb gólt szerző támadó korábbi bejelentése alapján 2005 második felében gálamérkőzésen búcsúzna hazai szurkolóitól. A Vasco da Gama és a Flamengo tervezett találkozóján mindkét csapatban játszana egy-egy félidőt a riói Maracana-stadionban.