Vágólapra másolva!
A Manchester United labdarúgócsapata azt szorgalmazza az Európai Labdarúgó Szövetségnél (UEFA), hogy a Bajnokok Ligájában az egyenes kieséses szakasznál vezesse be a kiemelési rendszert, hogy az elitklubok ne egymást ejtsék ki.

David Gill, a szigetországi egyesület főigazgatója szerint nem csak az MU, hanem további élgárdák is támogatják az ötletet, mivel a mostani kiírásban már nyolcaddöntőben olyan párosítások alakultak ki, amelyeket akár előrehozott finálénak is lehetett aposztrofálni. Éppen ezért a Manchester Uniteden kívül kiesett például az FC Barcelona, a Real Madrid és az Arsenal is.

"Erre persze azt lehet mondani, hogy önző érdekből szorgalmazzuk ezt, de például a spanyol televíziónak biztos nem jó, hogy nincs hazai gárda a legjobb nyolc között" - érvelt Gill.

A sportvezető egyébként konkrét javaslattal is előállt, azaz mindig a címvédő lenne az első kiemelt, s a további sorrendet az UEFA pontszámítása alapján állítanák össze, ahogy azt a csoportok sorsolásakor is teszik. Gill hozzátette: a következő szezonban szerinte nem lesz változás a lebonyolításban.