Vágólapra másolva!
Nagy meglepetésre a listavezető FC Barcelona csak döntetlenre volt képes a sereghajtó Numancia otthonában a spanyol labdarúgó-bajnokságban. A forduló rangadóján a Deportivo hazai pályán 2-0-ra verte a Real Madridot, érdekesség, hogy a végeredmény már a 13. percre kialakult.

Sokáig úgy tűnt, nem is lesz Soriában mérkőzés, hiszen a Numancia pályáját egész éjszaka takarítani kellett, s a találkozó előtt is eleredt a hóesés. Márpedig Spanyolországban ritka a havas pálya, ez az extra körülmény inkább a sereghajtónak kedvezett.

A Numancia az első félidő végén szerzett vezetést: egy hatalmas baloldali bedobás átszállt a Barcelona-védők feje felett, a kapunak háttal álló Juanlu eszmélt a leghamarabb, s félfordulatos, ollózó mozdulattal a dermedt kapus lábai mellett lőtt csodás gólt (1-0).

A szünet után gyorsan jött az egyenlítés, vendégszögletet követően Marquez az ötös sarkánál ballal belepörgetett a labdába, amely a meglepett haza hálóőr mellett a rövid sarokba vágódott (1-1). A félidő hátralévő részében hiába játszott fölényben a katalán gárda, a győztes találatot nem sikerült begyötörnie.

Rosszabbul járt a Real Madrid, amely gyakorlatilag 13 perc alatt elveszítette a La Coruna-i fellépését, s nem tudta kihasználni a nagy rivális botlását. A Deportivo már a 8. percben vezetést szerzett, akkor

Victor jobb oldali beadását Luque mindenkit megelőzve fejelte a madridi kapuba. Fel sem ocsúdhatott a meglepetésből a Real, egy újabb gyors ellentámadás során növelte előnyét a hazai gárda.

A 13. percben ismét Victor kavargatott a jobbszélen, egy csel után a 16. os sarkától középre ívelt, a menteni igyekvő Pavón pedig a kiinduló Casillas felett saját kapujába csúsztatott (2-0).

A Bajnokok Ligája-szereplésért küzdő Espanyol 2-1-es győzelmet aratott a bennmaradásért harcoló Albacete ellen, míg a Levante a Mallorca otthonában nyert 2-1-re.

eredmények, Primera División, 25. forduló
Espanyol - Albacete 2-1 (2-0)
gól:
Maxi (5.), Tamudo (22.), illetve Pacheco (57.)

Real Mallorca - Levante 1-2 (0-0)
gól:
L. Garcia (54.), illetve S. Garcia (63.), Jofre (80.)

Numancia - FC Barcelona 1-1 (1-0)
gól:
Juanlu (44.), illetve Marquez (47.)

Deportivo La Coruna - Real Madrid 2-0 (2-0)
gól:
Luque (8.), Pavón (öngól, 13.)

A Riazorban vív rangadót a Real/sport/focivilag/20050225topligak.html?pIdx=2