Vágólapra másolva!
Egy angol futballereklyék értékesítésével foglalkozó weboldal megkérdezett kétezer - 120 különböző csapatért szorító - drukkert arról, hogy ha tehetnék, melyik egykori vagy mai sztárfutballistától kérnének autogramot. A legtöbben Pelét nevezték meg, míg Beckham aláírására leginkább a nők vágynak.

Az Intofootball voksolásán a korábban többször is diadalmaskodó David Beckhamet ezúttal négyen is megelőzték. Az első helyen - a sokak által a világ valaha volt legjobbjának tartott - Pelé végzett Bobby Moore, Diego Maradona és Thierry Henry előtt.

A női szavazatok összesítésekor - írja az angol Shoot nevű havilap - viszont kiderült, hogy a Real Madrid szépfiúja a gyengébbik nem körében még mindig népszerű. Itt a középpályás lepipálta Pelét, Henryt, Moore-t és Shearert is (ebben a sorrendben).

A kedvenc továbbküldött, sport témájú e-mailek listáján is első lett Becks, noha erre nem lehet túl büszke, hiszen a megannyi helyen fellelhető képen bohócot csinálnak belőle.

Az Angliában összesen 604 472 alkalommal továbbított "képregényen" Beckham Johnny Wilkinson rögbisztárral beszélget, s utóbbi - kezében egy tojáslabdával - így szól: "A győzelemhez a labdát a kapu fölé kell rúgni." David erre: "Kapu..., labda..., fölé rúgni..., nyerni!"

Beckham csak ennyit jegyezhetett meg, hiszen a portugáliai kontinensbajnokságon két büntetőt is elhibázott.