Vágólapra másolva!
Csütörtök este elhagyhatta a kórházat Adriano, az Internazionale labdarúgócsapatának csatára.

A brazil klasszis súlyos agyrázkódást szenvedett együttese szerdai bajnokiján, amikor a 14. percben összefejelt az Empoli hátvédjével, Andrea Raggival. Adriano elvesztette az eszméletét, és csak kis idő múlva tért magához. Azonnal kórházba szállították, ahol az orvosok elővigyázatosságból benntartották éjszakára.

A Fiorentina nem játszhatja Firenzében következő hazai mérkőzését - a Chievo ellen -, ugyanis a fegyelmi bizottság semleges pályára száműzte a negyedik helyen álló csapatot, amiért a hétvégén egy szurkoló megdobta az Empoli egyik képviselőjét.

Joseph Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke új fegyelmi eljárás lefolytatását kérte az olaszoktól Paolo Di Canióval szemben, aki tíz napja - és már nem először - fasiszta karlendítéssel üdvözölte az SS Lazio szurkolóit Livornóban, s ezért mindössze egy mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

"A FIFA nem tűrheti az ehhez hasonló rasszista megnyilvánulásokat a futballpályán, ezért új eljárást kérünk az olasz szövetségtől" - mondta a svájci sportdiplomata.

A 37 éves csatár az eltiltás mellett 10 ezer eurós pénzbírságot is kapott, de Silvio Berlusconi miniszterelnök például védelmébe vette őt, mivel szerinte a mozdulatnak nincs jelentősége. Di Canio egyébként nyilatkozataiban azt mondta, a jövőben is hasonlóképpen kívánja üdvözölni drukkereit.