Vágólapra másolva!
A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) pénteken közleményben cáfolta a Magyar Labdarúgó Liga (MLL) csütörtöki állítását. A szövetség álláspontja szerint a klubtulajdonosok szerdai tanácskozásán nem egyhangúlag szólították fel lemondásra Bozóky Imrét, az MLSZ elnökét.

"A tulajdonosi összejövetelen a hazai profi klubok (illetve az azokat működtető gazdasági társaságok) kevesebb mint fele képviseltette magát - a ligaelnök meghívására -, és a jelenlévők korántsem egyhangúlag formáltak véleményt arról: lemondásra szólítják fel Bozóky Imrét, az MLSZ elnökét" - olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.

"Kisteleki István ligaelnök, az MLL közleményével ellentétben a Nemzeti Sport pénteki számában megjelent nyilatkozatában maga is elismerte, nem volt egységes a csütörtöki hírben még egybehangzónak feltüntetett álláspont. Mindezt több csapat képviselője is megerősítette. A küldöttközgyűlési döntéshozatalt előkészítő másik, csütörtöki ülésen az amatőr labdarúgást képviselők nagy többséggel bizalmukról biztosították Bozóky Imrét."

Az MLSZ december 20-án 10 órától rendkívüli elnökségi ülést tart, amelyen a tagok megismerhetik a felügyelőbizottság jelentését, míg december 21-én 10 órától a Puskás Ferenc-stadion Iharos-termében kerül sor a szövetség küldöttközgyűlésére.