Vágólapra másolva!
A német labdarúgó Bundesligában szereplő Schalke 04 vezetősége azonnali hatállyal szabadságolta, azaz tulajdonképpen menesztette Ralf Rangnick vezetőedzőt.

A hétfői döntés egyáltalán nem váratlan, hiszen a 47 éves tréner a szombati bajnoki meccs előtt élesen kritizálta a klub irányítóit, s kijelentette: nem hosszabbítja meg a szezon végén lejáró szerződését. "Egyszerűen torkig vagyok már a különböző zűrös ügyekkel" - nyilatkozott akkor a szakember azután, hogy az egyesület vezetősége többször is kezdeményezte a megállapodás meghosszabbítását.

"Életem egyik legfájdalmasabb döntését hoztam meg. Sajnos nem maradt más választásom. Nem sikerült elérnem, hogy a belső ügyek ne kerüljenek a nyilvánosság elé és amikor kívülről bírálták a munkám, akkor a vezetők nem álltak úgy mellém, ahogy például Berlinben és Hamburgban támogatják a trénert."

Rangnick 2004 szeptemberében vette át a gelsenkircheni együttes irányítását, s vezetésével a Schalke az előző szezonban második lett a bajnokságban, melyben jelenleg a negyedik.