Vágólapra másolva!
A West Ham United ötmillió fontot ajánlott a Crystal Palace csatáráért, Andy Johnsonért. A Tottenham Hotspur középpályását, Sean Davist a Middlesbrough FC vinné.

A Borussia Dortmund csatára, David Odonkor meghosszabbította a szezon végén lejáró kontraktusát. Az AS Monaco elcserélheti csatárát, Emmanuel Adebayort az Olympique Marseille jobbhátvédjével, Habib Beyével. A Sevilla FC bejelentkezett a Liverpool FC spanyol jobbhátvédjéért, Josemiért.

Közös megegyezéssel, azonnali hatállyal szerződést bontott egymással Giovane Elber és a Bundesligában szereplő Borussia Mönchengladbach. Lisztes Krisztián 33 éves brazil csapattársának kontraktusa eredetileg a szezon végéig szólt, de az utóbbi időben nagyon megromlott a viszonya a klubvezetéssel. Nemrég nyilvánosan kritizálta Horst Köppel vezetőedzőt, amiért 10 ezer eurós büntetést kapott.

Elber a Bayern München színeiben élte fénykorát a német bajnokságban, majd az Olympique Lyonhoz igazolt, és a franciaországi kitérő után januárban tért vissza a Bundesligába. Sokáig térd- és bokasérüléssel bajlódott, s összesen négy találkozón - mindössze 40 percig - szerepelt a Borussia Mönchengladbachban.

Minél előbb szeretne visszakerülni a Bundesligába Aílton, a Besiktas brazil labdarúgója. "Amilyen gyorsan csak lehet, a Borussia Dortmund játékosa akarok lenni. Egyfolytában ezért imádkozom" - mondta a 32 éves dél-amerikai támadó, aki nem túl boldog jelenlegi állomáshelyén.

Aílton 28 góllal járult hozzá a Werder Bremen 2004-es bajnoki címéhez és kupagyőzelméhez, majd egy évet a Schalke 04 színeiben játszott, idén júliusban pedig Törökországba szerződött. A dortmundiak a hírek szerint a téli átigazolási szezonban szeretnének megállapodni a csatárról, aki a sérülés miatt kidőlt Jan Kollert és Cedric van der Gunt pótolhatná a csapatnál.

(FOCIVILÁG) / (MTI)