Vágólapra másolva!
Összejött a szükséges 34 aláírás, így december 21-én sor kerül a Magyar Labdarúgó Szövetség rendkívüli közgyűlésére, amelynek összehívását Kisteleki István ligaelnök kezdeményezte - derült ki az elnökség rendkívüli ülése után tartott sajtótájékoztatón.

"Addigra minden vitás kérdést rendezni kell, így a kapitánykérdést is, hogy a 2006-os esztendőben végre csak a szakmával foglalkozzunk az új székházban, melyet vélhetően januárban vehetünk birtokba. Ebben az elnökség minden tagja egyetértett" - mondta Bozóky Imre, az MLSZ elnöke, aki hozzátette, valószínűleg még a közgyűlés előtt sor kerül az elnökségi ülésre, amelyen döntés születik majd Lothar Matthäus szövetségi kapitány sorsáról. Ennek egyik lehetséges időpontjának éppen december 21-ét jelölte meg.

Kiderült az is, hogy a profik, azaz a liga december 12-én, míg az amatőrök három nappal később tartanak taggyűlést. A rasszizmussal kapcsolatban Bozóky megjegyezte: az MLSZ mint társadalmi szervezet egyedül nem képes megoldani a problémát, ezért hívta segítségül a Belügyminisztériumot, az Igazságügyi Minisztériumot, a Nemzeti Sporthivatalt, az Ombudsmani Hivatalt és a ligát.

"Eltökéltek vagyunk, mert a rasszizmus megmérgezi a sportot. Éppen ezért tavasszal fair playt hirdető, illetve rasszizmusellenes kampányt indítunk. Sajnos jelenleg nem megfelelő a jogi háttér, mert nincsenek megfelelő szankciók. Ezen kellene változtatnia az ad hoc bizottságnak" - mondta Bozóky.

Az MLSZ-elnök szerint az egyik legnagyobb jogi problémát az adatvédelem jelenti, mivel egy klub kitilthatja saját stadionjából a bizonyítottan renitens szurkolót, ugyanakkor kérdéses, hogy kiadhatja-e adatait a többi egyesületnek, hogy azok is hasonló büntetésben részesítsék a vétkest.