Vágólapra másolva!
Habár több kimagasló teljesítmény is akadt a labdarúgó Bajnokok Ligája hétközi fordulójában, a legnagyobb elismerés Andrij Sevcsenkónak, az AC Milan ukrán támadójának jár, aki négy góljával valósággal egyedül ütötte ki Isztambulban a Fenerbahcét.

A 29 éves futballista - aki nem igazán kedveli a török fővárost, mivel a május 25-i, elveszített BL-döntőben gyakorlatilag semmi sem sikerült neki - az ötödik olyan futballista a legrangosabb európai kupasorozatban, aki egy mérkőzésen négy gólt szerez: korábban ez 2004-ben a holland Ruud van Nistelrooynak (Manchester United), 2003-ban a horvát Dado Prsónak (AS Monaco), 2000-ben az olasz Simone Inzaghinak (SS Lazio), 1992-ben pedig a holland Marco van Bastennek (AC Milan) sikerült, de az ukrán gólgyáros az első, aki idegenben hajtotta végre a bravúrt.

A török szurkolók eddig "ismeretlen" oldalukról mutatkoztak be, hiszen az aranylabdás csatár harmadik találatát követően hosszú percekig felállva tapsoltak. "Nagyon boldog vagyok, hogy egy olyan játékossal említhetnek együtt, mint Marco van Basten. A négy gólomat a családomnak ajánlom" - mondta a mérkőzés hőse.

"Gratulálok az olaszoknak. Ma klasszis különbség volt a két csapat között. Ahhoz, hogy egy ilyen szintű együttessel fel tudjuk venni a versenyt, minden héten hasonló ellenfelekkel kellene játszanunk. A Milan minden poszton felülmúlt minket, és félelmetesen kontrázott" - nyilatkozta Christoph Daum, a törökök német vezetőedzője a hazai 0-4 után.

A csoport másik mérkőzésén a Schalke 04 hazai pályán a grúz Levan Kobiasvili triplájával győzte le a PSV Eindhovent (3-0). Az utolsó forduló előtt egyelőre csak annyi dőlt el, hogy a törökök nem lesznek ott a legjobb 16 között. A Milan az utolsó fordulóban a Schalkét fogadja, és egy esetleges döntetlennel már nyolcaddöntős lenne, míg a holland PSV-nek a Phillips Stadionban le kell győznie a Fenerbahcét, ám továbbjutásához még az is kell, hogy a német együttes legalább pontot veszítsen a San Siróban.

Az F csoportban a már továbbjutottak csatájában a Real Madrid hazai pályán ismét füttykoncertben részesült a Lyon elleni 1-1 miatt, míg az Olimpiakosz az utolsó pillanatokban bukott két pontot a Rosenborg otthonában.

Adriano, az Internazionale brazil labdarúgója több mint három hónap után szerzett ismét gólt a Bajnokok Ligájában, ráadásul mesterhármast ért el az Artmedia Bratislava elleni csoportmérkőzésen, amivel a milánói együttes már biztosan ott lesz a legjobb 16 között.

"Volt néhány jó pillanatom, ez tény, de sajnos mentálisan még mindig nem érzem túl fittnek magam. Szerencsére ezt fizikálisan némileg pótolni tudtam" - mondta a válogatott támadó, aki legutóbb augusztus 10-én, a Sahtar Doneck elleni selejtezőn lőtt gólt a legrangosabb európai kupasorozatban.

Az Inter ezúttal is zárt kapuk mögött játszott, mivel az előző kiírásban az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) - az AC Milan elleni negyeddöntőben történt szurkolói rendbontás miatt - négy mérkőzésre "kiüríttette" a San Sirót. A gárda most letöltötte büntetését, és a nyolcaddöntőben ismét szurkolói előtt léphet pályára.

"Rendkívül fontos volt számunkra, hogy már most kiharcoljuk a továbbjutást, hiszen így egy kicsit megkönnyebbülhetünk" - nyilatkozta Roberto Mancini, a kék-feketék vezetőedzője. A csoport másik mérkőzésén a 2003-as győztes FC Porto hazai pályán nem bírt a Glasgow Rangersszel, így a zárófelvonásban még hárman pályáznak a továbbjutást érő második helyre.

A G jelű kvartettben igazolódott a papírforma, így a címvédő FC Liverpool a Real Betis elleni döntetlennel, míg a Chelsea a Juhász Roland nélkül felálló Anderlecht otthonában aratott győzelemmel jutott a legjobb 16 közé.