Vágólapra másolva!
Csodálatos játékkal, leiskolázva a házigazda Real Madridot a Bernabéu-stadionban győzött 3-0-ra a Barcelona labdarúgócsapata a Primera División 12. fordulójának rangadóján. Az El Clásico hőse a két gólt szerző brazil zseni, Ronaldinho volt.

A 230. alkalommal lépett egymás ellen pályára a Real Madrid és a Barcelona labdarúgócsapata, az El Clásico történetében szombatig 94-et nyert meg a vendégcsapata, 86-ot a királyi gárda.

Egy szurkoló berohanása előzte meg a kezdő sípszót, ez a hazaiakat zavarhatta meg, mert a 10. percben az első komoly helyzet, Casillas kapuja előtt alakult ki de Eto'o kissé kisodródva, balról keresztbe lőtt.

Öt perccel később már nem hibázott a kameruni: Messi passzolt a 16-os vonalán a kapunak háttal álló csatárhoz, aki befordult, s a tétova védők között belespiccelve a labdába kilőtte a bal sarkot (0-1).

Az első játékrészben többnyire a vendégek veszélyeztettek, Messi lesgólja mellett az argentin karmester még kihagyott egy nagy helyzetet, de a hosszabbításban Eto'o újabb próbálkozását fogta Iker Casillas.

A második félidőt Jimmy Jump megjelenése vezette be, a magamutogató "őrült" ezúttal pucéran rohant be, de a biztonságiak leteperték.

A pályán Xavi bombája jelentette a kezdést, de a labda elkerülte a madridi kaput, majd Messi elől mentett a hazaiak legjobbja, Casillas kapus. Az 59. percben már ő sem tudott segíteni: Ronaldinho úgy száguldott be a kapuig, mint egy gyorsvonat, megállíthatatlanul (0-2).

A 78. percben a brazil csodacsatár újabb gólt szerzett, bohócot csinálva a Real-védelemből, 10 méterről, jobbal helyezett a bal alsóba.

Győzelmével a Barcelona átvette a vezetést a tabellán az eddigi listavezető, ezúttal viszont mindössze gól nélküli döntetlent elérő Osasunától.

A hazai pálya előnyét élvező Sevilla egygólos győzelmet aratott városi riválisa, a Real Betis felett. A találkozó hagyományosan feszült hangulatban zajlik, s rendszeresen számos durva szabálytalanság tarkítja, ennek megfelelően a bíró zsebéből rendre előkerül a sárga és a piros lap. A csapatok ezúttal sem cáfoltak rá a sevillai derbin megszokott eseményekre, ugyanakkor az némiképp meglepő, hogy ezúttal éppen a győztes Sevilla fejezte be kilenc játékossal a mérkőzést. A hazaiaktól Javi Navarrót már a 24. percben kiállította a játékvezető, míg a másik renitens az a Maresca volt, aki a győztes találatot jegyezte büntetőből az 50. percben.

Primera División, 12. forduló:
Real Madrid - Barcelona 0-3 (0-1)
Madrid, Bernabéu-stadion, 80 ezer néző
v.: Iturralde González
Real Madrid: Casillas - Salgado, Sergio Ramos, Helguera, Roberto Carlos - Pablo García (Baptista, 57.), Beckham, Zidane, Robinho - Raúl (Guti, 58.), Ronaldo.
Barcelona: Víctor Valdés - Oleguer, Puyol, Márquez, Van Bronckhorst - Edmilson, Xavi, Deco, Messi (Iniesta, 70.) - Ronaldinho, Eto'o
gól: Eto'o (15.), Ronaldinho (59., 78.)

Sevilla - Real Betis 1-0 (0-0)
gól: Maresca (50., 11-esből)
piros lap: Navarro (24., Sevilla), Maresca (85.)

Getafe - Osasuna 0-0

Villarreal - Zaragoza 0-0

[origo]/(MTI)