Vágólapra másolva!
Az idény meglepetéscsapata, a forduló előtt második helyen álló újonc Wigan Athletic hazai pályán nagy csatában 3-2-re kikapott az Arsenaltól az angol labdarúgó-bajnokság 13. fordulójában. A vendégek francia klasszisa, Henry kétszer volt eredményes. Ugyancsak három gólt szerzett a Chelsea, a Manchester United, a Liverpool, valamint az Aston Villa is.

A találkozó mind öt gólja az első félidőben esett, ami jól jelzi, mennyire volt összeszedett a két csapat védelme ebben a játékrészben. Az ügyetlenkedésben a hazaiak kapusa, Filan járt az élen, aki 11. percben gyakorlatilag bevédte Van Persie távoli lövését. A vezetés megszerzése után is inkább az Arsenal alakított ki helyzeteket, melyek egyikéből Henry mértani pontosságú gutítással növelte az előnyt. A 20. perc tájékán kezdett magára találni a Wigan, amely szellős védekezését szokás szerint bátor támadójátékkal ellensúlyozta, ennek jegyében Camara kapusokat megszégyenítő vetődéssel a hálóba bólintva szépített.

Aztán megint jött Henry, és szabadrúgásból óriási gólt ragasztott a Wigan-kapu jobb oldalába, mindez azonban nem szegte a kedvét Bullardnak, aki Campbellt mesteri elfektetése után ugyancsak bombagólt lőtt a hosszú sarokba, még a szünet előtt ismét nyíltá téve a mérkőzést.

A második félidőben már mind a két együttes nagyobb hangsúlyt fektetett a védekezésre, minek következtében jóval kevesebb helyzet alakult ki, gól pedig már nem esett, így az Arsenal megszerezte első idegenbeli győzelmét a szezonban.

Az Arsenal után a Manchester United, a Liverpool, az Aston Villa, illetve a Chelsea is három-három gólt szerzett - a bajnoki címvédőnél Frank Lampard beállította David James rekordját, és most már mindketten 159 Premier League-összecsapáson léptek pályára megszakítás nélkül.

A sérült Gera Zoltán nélkül felálló West Bromwich Albion könnyedén nyert a vendég Everton ellen

Premier League, 13. forduló:
Wigan Athletic - Arsenal 2-3 (2-3)
gól:
Camara (28.), Bullard (45.), illetve Van Persie (11.), Henry (21., 41.)

Charlton Athletic - Manchester United 1-3 (0-1)
gól:
Ambrose (65.), illetve Smith (37.), van Nistelrooy (70., 85.)

Chelsea - Newcastle United 3-0 (0-0)
gól:
Cole (47.), Crespo (51.), Duff (90.)

FC Liverpool - Portsmouth 3-0 (2-0)
gól:
Zenden (23.), Cisse (39.), Morientes (80.)

Manchester City - Blackburn Rovers 0-0

Sunderland - Aston Villa 1-3 (0-0)
gól:
Whitehead (90.- 11-esből), illetve Phillips (55.), Barry (82.), Baros (83.)

West Bromwich Albion - Everton 4-0 (1-0)
gól:
Ellington (45.- 11-esből, 69.), Clement (51.), Earnshaw (91.)

Meddig tart a Wigan menetelése?http://www.origo.hu/sport/focivilag/20051118mindenki.html?pIdx=2